Siirry suoraan sisältöön

Oulussa muutetaan peräti 26 nurmikkoaluetta niityiksi

17.6.2022

Oulussa lisätään kukkivien niittyjen määrää viheralueilla. Niittyjä lisätään lopettamalla nurmenleikkuu vähäisessä käytössä olevilla alueilla. Nurmikosta niityiksi muuttuvia alueita on 26 eri puolilla Oulua. Niitty kehittyy hitaasti, kun nurmikon lajisto häviää ja tilalle kasvaa niittykasveja ja lajisto monipuolistuu.

Lisäksi niittyjä perustetaan neljään puistoon, joihin kylvetään niittykasvien siemeniä laikuiksi. Laikkujen toivotaan hiljalleen leviävän niitylle laajemmin. Niittylaikut tehdään syksyllä 2022 ja kesällä 2023 voidaan jo nähdä joitain niittykasveja nousevan näistä laikuista. Kasvillisuuden monipuolistuminen vie kuitenkin useamman vuoden.

Niityiksi muutettavat puistoalueet sijaitsevat Tiedonkehdossa, Toppilansalmenpuistossa sekä Sirppitien ja Kuokkatien viheralueilla. Lisää niittyjä perustettaneen myöhemmin myös osallistuvan budjetoinnin tuella.

Istutetut niittykasvit tulee jättää rauhaan, jotta niitty kehittyy toivotulla tavalla. Niityillä kasvit saavat kasvaa, kukkia ja tuottaa siemeniä rauhassa. Samalla ne tarjoavat ravintoa ja suojaa monenlaisille hyönteisille, linnuille ja piennisäkkäille.  Niityt niitetään muutaman kerran vuodessa.

Nurmikot niityiksi -projekti toteutetaan vaiheittain eri puolilla Oulua. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Niityt ovat kuin keitaita ajeltujen nurmikenttien sijaan. Muun muassa hyönteiset saavat tehdä tuikitärkeää pölytystyötä. Kuva. Mostphotos

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta