Siirry suoraan sisältöön

Oulussa koulutetaan kulttuurin elämysoppaita – hakuaika valmennukseen on meneillään

1.11.2021

Uutta työtä kulttuurin ja matkailun risteysalueelle synnyttävä Kulttuurin elämysoppaat -hanke on avannut haun ensimmäiseen valmennukseen. Nyt etsitään osallistujia valmennusjaksolle, joka kestää marraskuun lopusta helmikuun alkuun 2022. Hakuaika päättyy 10. marraskuuta.

Valmennukseen voivat hakea kaikki yli 25-vuotiaat Pohjois-Pohjanmaan alueella asuvat luovien ja kulttuurialojen ammattilaiset, jotka haluavat luoda alueelle uusia elämyksellisiä kulttuurimatkailutuotteita ja lisätä omia liiketoiminta- ja markkinointiviestintätaitojaan. 

 ”Kulttuuri- ja matkailualat kokivat koronan takia kaikkien aikojen pimeimmän kauden. Pyrimme valmennuksilla tukemaan kulttuuritekijöiden työllistymistä ja luomaan uusia ansaintamahdollisuuksia matkailun ja kulttuurihyvinvoinnin aloille. Luomme hankkeessa myös transformatiivisen kulttuurimatkailun verkoston vahvistamaan Pohjois-Pohjanmaan kulttuurialan ja matkailun luontevaa yhteistyötä”, pohjustaa projektipäällikkö Liisa Ronkainen

Oppaat vievät elämysten äärelle

Lisäksi kehitetään transformatiivisen kulttuurimatkailun käsikirja ja digitaalinen paikkatietopohjainen sovellus, josta kulttuurin elämysoppaiden uudet palvelut löytyvät. 

”Transformatiivisessa kulttuurimatkailussa haetaan kestäviä, yksilöllisiä ja aitoja kokemuksia, jotka jättävät ihmiseen pysyvän vaikutuksen. Pohjois-Pohjanmaa on pullollaan rikasta kulttuuriperintöä ja luontoa sekä taitavia kulttuurintekijöitä. Paikallisetkin voivat kulttuurin kautta rakastua omaan kotiseutuunsa uudestaan, ja muualta tulevat hullaantua aidosta pohjoissuomalaisesta sielunelämästä. Siinä heitä voivat auttaa kulttuurin elämysoppaat”, Ronkainen hahmottelee. 

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt Kulttuurin elämysoppaat -hankkeelle rahoitusta vuosille 2021-2023 Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, toimintaa, jolla tähdätään kulttuuri-ilmastonmuutokseen. 

Valmennukseen voi hakea osoitteessa: https://www.lyyti.in/kulttuurinelamysoppaat

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kulttuurimatkailussa etsitään kestäviä, yksilöllisiä ja aitoja kokemuksia, jotka jättävät ihmiseen pysyvän vaikutuksen. Oppaiden haku on meneillään. Kuva: arkisto/Harri Tarvainen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta