Siirry suoraan sisältöön

Oulussakin koronarajoitukset lievenevät asteittain – 20 henkeä saa jo kokoontua ensi lauantaista alkaen

12.5.2021

Oulun kaupunki purkaa koronarajoituksia asteittain. Ensi lauantaista alkaen yleisötapahtumissa saa olla paikalla 20 henkilöä kerrallaan.

Oulu on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta suosituksia puretaan vähitellen. Aluehallintoviraston ja hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia 15. toukokuuta alkaen.

Yli 20 henkilön tilaisuuksia voi järjestää noudattamalla erityisjärjestelyjä. Aiemman päätöksen mukaan myös Tietomaa voidaan avata yleisölle 17. toukokuuta alkaen.

Muutoin Oulun kaupungissa vielä voimassa olevat koronarajoitukset pysyvät ennallaan 23. toukokuuta saakka. Voimassa olevat rajoitukset koskevat aikuisten ryhmäliikuntaa sisätiloissa sekä uimahallien ja liikuntatilojen käyttöä.

Uimahallit ja kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki lasten ja nuorten harrastustoimintaan, terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille. Kuntosalit ja uimahallit ovat avoinna myös 65 vuotta täyttäneille.

Oulussa rajoitukset tiukemmat

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla aikuisväestö pääsee jälleen ryhmäharrastusten pariin ensi viikosta lähtien. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että 18-vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta voi alueella jatkua maanantaista 17. toukokuuta. Alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevat suositukset on purettu jo aikaisemmin.

Epidemia ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä pieniä tartuntaryppäitä havaitaan edelleen.

”Vaikka kehityssuunta on oikea, esimerkiksi alueen sairaaloissa kevään aikana havaitut tartuntaketjut kertovat, että varovaisuutta yhä tarvitaan. Etenemme suositusten purkamisessa maltillisesti ja yksi kerrallaan, jotta pystymme seuraamaan purkutoimien vaikutusta epidemiatilanteeseen”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Pohjois-Pohjanmaalla sallitaan 50 henkilön kokoontumiset ajalla 24.5.-31.5. Näitäkin rajoja suuremmat kokoontumiset ovat mahdollisia erityisjärjestelyin, muun muassa lohkoja käyttäen. Koska Oulun kaupungin tilanne poikkeaa muusta maakunnasta, on kaupunki tehnyt kokoontumisrajoituksista aluehallintoviraston päätöstä tiukemman päätöksen.

Alueellinen koordinaatioryhmä tarkastelee tilannetta seuraavan kerran tiistaina 18. toukokuuta.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona kohdasta Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset. Sivulta näkyy myös tieto jo avatuista tiloista.

 

Kohti normaalielämää. Oulussa koronarajoituksia lievennetään asteittain. Kuva: kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös

Lue lisää aiheesta