Siirry suoraan sisältöön

Oulussa kaksi koululuokkaa karanteeniin korona-altistuksen vuoksi

8.10.2020

Oulun kouluissa on tullut tietoon kaksi koronatartuntaa. Eilen keskiviikkona 7. lokakuuta selvisi koronatartunta Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion oppilaalla sekä myöhemmin päivällä Pöllönkankaan koulun oppilaalla.

Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut molemmat koronavirustartunnan saaneet oppilaat eristykseen ja tartunnansaaneiden oppilaiden luokan muut oppilaat ja muutamia opettajia karanteeniin altistuksen vuoksi.

Jokaiselle altistuneeseen tai hänen huoltajaansa otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Karanteenissa olevan tulee hakeutua näytteenottoon, jos hänellä ilmenee koronaan viittaavia oireita. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

Muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta koulunkäynti voi jatkua normaalisti Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa ja Pöllökankaan koulussa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Lue myös

Lue lisää aiheesta