Siirry suoraan sisältöön

Oulussa edelleen leviämisvaihe – vuodenvaihteen tilaisuuksissa joukkoaltistumista

5.1.2021

Oulussa ollaan edelleen koronan leviämisvaiheessa. Viime viikon tartuntamäärien nopea kasvu näyttää hieman rauhoittuneen, mutta tilannekuvaa häiritsee testimäärien epätasaisuus.

Eilen maanantaina Oulussa todettiin kymmenen uutta tartuntaa, mikä on samalla tasolla kuin viime viikolla keskimäärin.

Sunnuntaina tartuntoja ilmeni seitsemän kappaletta, mutta tilannekuvaan vaikuttaa vielä vähäinen testimäärä.

Karanteeniin asetettiin maanantaina Oulussa 52 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia on kahdessa uudenvuoden yksityistilaisuudessa. Eniten tartuntoja Oulussa on ollut viikolla 48, peräti 164 tartuntaa.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 57,3 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 37,7.

Oulun ilmaantuvuusluku on nousussa. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on hieman laskenut eilisestä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen vilkastuu

Näytteenotto on hieman vilkastunut viime viikosta, mutta on edelleen vähäisempää kuin ennen joulua.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Lievissäkin oireissa testiin

Tärkeintä on nyt mennä lievissäkin oireissa testeihin, ja pidättäytyä sosiaalisista kontakteista ennen testituloksen saamista.

Tartuntatilanne on Oulussa kehittymässä huonompaan suuntaan, joten annettujen suositusten ja rajoitusten noudattaminen on tärkeää.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7.1.2021 kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Laajamittaiset rokotukset

Rokotukset jatkuvat tällä viikolla terveydenhuoltohenkilöstön sekä hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotuksilla. Laajamittaisten joukkorokotusten aloitusajankohtaa Oulussa ei tiedetä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

 

Edelleen kannattaa hakeutua testiin lievienkin oireiden ilmaannuttua. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta