Siirry suoraan sisältöön

Oulussa 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien massarokotukset alkavat ensi viikolla

9.2.2021

Oulussa massarokotukset alkavat hiljalleen helmikuun aikana niin, että 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokottaminen alkaa lauantaina 20. helmikuuta.

Massarokotukset käynnistyvät pikkuhiljaa. Lauantaina 20. helmikuuta aloitetaan yli 85-vuotiaiden rokottaminen ja siitä eteenpäin jatketaan rokottamista seuraavalla viikolla, niin kauan kuin rokotteita riittää.

Rokotteen voi saada myös 85-vuotiaan tai vanhemman henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö.

Alkuun käytettävissä on vain muutamia satoja rokotteita. Rokotustahti riippuu Ouluun saatavien rokotteiden määrästä. Rokotteita tulee tällä hetkellä Ouluun viikkotasolla vain muutamia satoja. Helmikuun lopulla rokotteiden saatavuuden odotetaan parantuvan.

Rokotuspaikkana on Ouluhalli, Ouluhallintie 20. Jatkossa Ouluun tullaan avaamaan myös muita rokotuspisteitä.

Rokotusten ajanvaraus avataan maanantaina 15. helmikuuta. Rokotusajan voivat tuolloin varata siis vain 85-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt ja heidän 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat asuinkumppanit ja omaishoitajat.

Ajanvaraus myös netissä

Ajan voi varata verkosta Oulun omahoidosta www.oulunomahoito.fi tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Myös omaishoitajien tulee varata aika puhelimitse. Verkon kautta ajan voi varata vain 85-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Pyydämme, että muut kuntalaiset välttäisivät soittamista ajanvarausnumeroon, jotta ajanvaraus ei tukkeudu. Ajantasainen tieto rokotuksista Oulussa löytyy sivulta www.ouka.fi/koronarokotukset.

Vahvisteväli 12 viikkoa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on linjannut, että nyt käytössä olevat Pfizer Biontechin ja Modernan rokotteet varataan yli 70-vuotiaille. Lisäksi kaikilla rokotteilla antoväli muuttuu 12 viikkoon, jolla saavutetaan parempi rokotevaste.

Tämän vuoksi Oulun kaupungin hoivayksiköiden ja iäkkäiden asumispalveluiden henkilökunnan uusia rokotuksia ei enää näillä rokotteilla tehdä, vaan henkilöstön uudet rokotukset jatkuvat, kun Astra Zenecan rokotetta on saatavilla. Vapautuvat rokotteet käytetään iäkkäiden asumispalvelujen ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokottamiseen, joka on vielä Oulussa kesken.

THL ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa on keskusteltu siitä, että aivan elämänsä loppuvaiheessa olevalle henkilölle ei suositella koronarokotetta, sillä rokotereaktion nostama kuume voi olla riski hyvin hauraalle ikäihmisille. Hoivayksiköissä hoitava lääkäri päättää voiko hyvin heikkokuntoisen vanhuksen rokottaa vai onko rokottaminen liian suuri riski hänen hyvinvoinnilleen.

Ohjeet rokotukseen tulevalle:

1. tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi
2. pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan
3. varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai ajokortilla
4. varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen
rokotteeseen kuuluu kaksi annosta. Saat tiedon toisesta rokotuskerrasta ensimmäisen rokotuksen yhteydessä
5. 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat Pfizer Biontechin ja Modernan rokotteet

Rokotusaikataulu Oulussa:

1. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-huollon ammattilaiset on jo rokotettu

2. Iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon yksiköiden asukkaat ja henkilökunta, asukkaat ja osa työntekijöistä rokotettu viikolla 6

3. Vuonna 85-vuotiaat syntyneet ja sitä vanhemmat kansalaiset, samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet sekä kotihoidon henkilökunta, alkaa viikolla 7

4. 80-vuotta täyttäneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet, arvioitu aloitusaika helmikuu

5. 70-79-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet, arvioitu aloitusaika ei tiedossa

6. Riskiryhmiin kuuluvat kansalaiset, arvioitu aloitusaika ei tiedossa

7. Laajamittainen rokottaminen väestölle ja sote-henkilöstölle, arvioitu aloitusaika ei tiedossa

-

Rokotteita tulee tällä hetkellä Ouluun viikkotasolla vain muutamia satoja. Helmikuun lopulla rokotteiden saatavuuden odotetaan parantuvan. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta