Siirry suoraan sisältöön

Ouluseutu Urheiluakatemia täyttää 20 vuotta – OSAO palkitaan vuoden urheiluoppilaitoksena

31.8.2021

Ouluseutu Urheiluakatemia viettää 20-vuotisjuhlaansa tällä viikolla. Oulusta alkunsa saanut toimintamuoto haluaa turvata urheilun ja opiskelun yhdistämisen, myös kansainvälisessä vertailussa.

Ouluseutu Urheiluakatemian toista vuosikymmentä juhlistetaan illallisen merkeissä Maikkulan kartanossa keskiviikkona 1. syyskuuta.

Illallisjuhlan juhlapuheen pitää Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Lisäksi Suomen olympiakomitean urheiluakatemiajohtaja Antti Paananen tuo terveisensä 20-vuotiaalle Ouluseutu Urheiluakatemialle.

Ouluseutu Urheiluakatemia oli vuonna 2001 Suomen ensimmäinen urheiluakatemia, ja on sen jälkeen toiminut urheiluakatemiatoiminnan edelläkävijänä Suomessa. Urheiluakatemiatoiminnan ydin on huolehtia, että urheileva opiskelija voi panostaa urheilu-uraansa samalla valmistua haluamaansa ammattiin.

Ouluseutu Urheiluakatemiassa ovat mukana lähes kaikki Oulun seudun oppilaitokset perusopetuksen urheiluluokista aina korkea-asteen oppilaitoksiin saakka. Urheiluakatemian yhteistyöverkoston tarkoituksena on varmistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa ja jotta Suomeen saataisiin kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän.

”Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti sekö urheilija-opiskelijan urasta huolehditaan kokonaisvaltaisesti”, todetaan akatemian toimintaperiaatteissa.

OSAO palkitaan vuoden oppilaitoksena

Suomen olympiakomitea palkitsee tilaisuudessa koulutuskuntayhtymä OSAO:n vuoden urheiluoppilaitoksena 2021. Lisäksi Ouluseutu Urheiluakatemian perustaja Risto Keskitalo palaa illan puheessaan urheiluakatemian syntyaikoihin, ja arvioi urheiluakatemiatoiminnan kehittymistä kahden vuosikymmen aikana.

Maikkulassa pidettävässä tilaisuudessa myös European Athlete as a Student -kaksoisuraverkoston puheenjohtaja Laura Capranica kertaa Oulun merkitystä Euroopan laajuisen Urheilevan opiskelijan -kaksoisuraverkoston kehittäjänä. Ohjelmassa palaa Akatemian ensimmäisiin vuosiin ja niidenmerkitykseen omalla jääkiekkoammattilaisen urallaan myös Jussi Jokinen.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulusta 2001 lähtönsä saanut suomalainen urheiluakatemiamalli on noussut merkittävään rooliin suomalaisessa huippu-urheilussa. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta