Siirry suoraan sisältöön

Oulunsalossa siivottiin ympäristöä talkoilla - Oulun kaupunki avittaa

22.4.2021

Mukava keli houkuttaa pihatöihin ja talkooporukalla homma hoituu kätevästi. Oulun kaupunki myös auttaa talkooväkeä, lue jutusta lisää.

Huhtikuisena iltana aurinko paistaa lämpimästi Oulunsalon terveysaseman pihalle. Paikalle saapuu hiljalleen ihmisiä autoilla ja pyörillä, peräkontista kaivetaan huomioliivejä ja jokainen saa käteensä roskapihdit sekä jätesäkin.

LC Oulunsalo Salottaret on järjestänyt Oulunsalon keskustaan roskienkeruutalkoot, johon on oman jäsenistön lisäksi haastettu kyläläisiä sekä LC Oulunsalon jäseniä. Paikalle odotetaan noin pariakymmentä ihmistä. Tempaus on osa Lionsin valtakunnallista Kulmat kuntoon! -haastetta.

”Tämä tapahtuma oli helppo järjestää. Saimme roskapihdit ja säkit kaupungilta käyttöömme, ja lisäksi kaupunki noutaa lopuksi roskat pois. Ilmoittelimme etukäteen sosiaalisessa mediassa tapahtumasta. Yhdessä tekeminen on näinä aikoina ollut kortilla, niin ihmiset ihan mielellään lähtevät mukaan tällaiseen turvalliseen ulkoilmatapahtumaan”, Sanna Loukkola LC Oulunsalo Salottarista kertoo hyväntuulisena.

Suunnitelmissa myös uimarannan siivousta

Talkoolaisilla oli tavoitteena siivota Oulunsalon keskustan katujen vieriä noin kilometrin säteellä terveysasemasta. Roskien kerääminen on porukalle tuttua puuhaa, sillä he ovat parina vuotena käyneet siivoamassa Papinjärven uimarantaa ennen rantakauden alkua kuntoon. Se on suunnitelmissa tällekin keväälle.

”Me olemme toiminnan naisia, jotka laittavat tapahtumia pystyyn lyhyelläkin varoitusajalla. Haluamme tuottaa iloa yhteisölle meidän tempauksillamme”, Loukkola kuvailee.

Kaunis kevätsää houkutteli oulunsalolaiset siivoamaan keskustan ympäristöä roskista.
 

Kaupunki auttaa talkoissa:

- Oulun kaupunki auttaa yhteisöiden talkoissa lainaamalla roskapihtejä sekä viemällä yleiseltä alueelta kerätyt roskat tai kasvimateriaalin pois

- ilmoitus talkoista tehdään kaupungin palautepalveluun viimeistään viikkoa aikaisemmin

- talkoot voivat olla esimerkiksi roskankeruu- tai vieraslajitalkoot

Lisätietoa kaupungin verkkosivuilta https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/yllapito .

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sanna Loukkolan mukaan roskienkeruutalkoot oli helppo ja nopea järjestää. Kuvat: Pirkko Vääräniemi

Lue myös

Lue lisää aiheesta