Siirry suoraan sisältöön

Oulun yliopiston englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat jälleen hakijoita

25.1.2021

Hieman vajaa 3000 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 20. tammikuuta päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakijamäärä kasvoi noin 28 prosenttia viime vuodesta. Hakijoita oli yhteensä yli 100 maasta ympäri maailmaa.

Haussa oli mukana 21 kaksivuotista maisteriohjelmaa ja kaksi kandidaattiopinnoista alkavaa viisivuotista ohjelmaa. Maisteriohjelmiin oli yhteensä 2405 hakijaa.

Uuteen Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelmaan oli 386 hakijaa ja Intercultural Teacher Education -kandiohjelmaan oli 170 hakijaa.

Hakija on voinut hakea yhteensä kuuteen koulutukseen eri korkeakouluissa. Oulun yliopiston kansainvälisissä ohjelmissa on yhteensä 593 aloituspaikkaa syksyllä 2021.

Suosituimmat ohjelmat olivat Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelma, International Business Management sekä Computer Science and Engineering. Oulun yliopistossa oli haettavissa neljä täysin uutta maisterihakukohdetta, ja hakijat löysivät ne hyvin: Business Analytics, Epidemiology and Biomedical Data Science, Electronics, ja Chemistry of Sustainable Processes and Materials.

Myös elinkeinoelämä hyötyy

”Oulun yliopiston uudet englanninkieliset tutkinto-ohjelmat vastaavat työelämän tarpeisiin. Niissä monitieteisyys on hyödynnetty menestymistä varten. Siksi olemme iloisia, että ytimekkäät tutkinto-ohjelmat saavuttivat hakijoiden kiinnostuksen myös näinä epävarmoina aikoina", Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu kiittää hakijoita.

"Oulun alueen elinkeinoelämä saa kansainvälisiä osaajia palvelukseensa, ja urapolku aukenee valmistuville tarvittaessa missä tahansa”, hän lisää.

Eniten hakijoita oli Suomesta, ja seuraavaksi eniten Pakistanista ja Bangladeshista. Eilen päättyneen haun tilastointi tarkentuu myöhemmin keväällä. Opiskelijavalinnat kansainvälisiin ohjelmiin julkaistaan pääosin maaliskuun alussa. Suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 17.3. – 31.3.2021.

Kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin Oulun yliopistoon tuli hakemuksia yli sadasta maasta. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta