Siirry suoraan sisältöön

Oulun vanha musiikki vie Kemistä Italiaan ja Saksaan – nähtävissä myös livelähetyksenä

8.9.2020

Oulun vanha musiikki avaa tänään syyskautensa Kemissä Paattionlehdon kappelissa. Kausi jatkuu consort-musiikilla lokakuussa ja luuttukonsertoilla marraskuussa.

Tiistaina 8. syyskuuta barokin sävelhelmiä Italiasta ja Saksasta saapuvat poimimaan muusikkosisarukset Viola ja Virve Räisänen soittiminaan barokkiviulu ja cembalo sekä barokkisellisti Juuli Holma.

Konsertin säveltäjänimiä ovat J.S.Bach, P. Mealli ja A.Corelli. Konsertin järjestävät yhteistyössä Oulun Vanha Musiikki, Kemin seurakunta ja Lappbarock 2020. Konsertti on osa Taiken tukemaa Soivaa Voimaa -hanketta.

Esiintyjät ovat Kemissä ja Rovaniemellä asuvia ammattimuusikoita, joita yhdistävää opiskelu viulisti Kreeta-Maria Kentalan käynnistämässä barokkimusiikin koulutusohjelmassa ammattikorkeakoulu Noviassa.

Barokkisoittimien taitureita

Viulisti Viola Räisänen opiskelee tällä hetkellä barokkimusiikkia Iso-Britannian Royal Welsh College of Music & Dramassa viulisti Rachel Podgerin johdolla Suomen Kulttuurirahaston tukemana.

Juuli Holma toimii sellon äänenjohtajana Lapin kamariorkesterissa ja on muun muassa Soinnillinen -festivaalin taiteellinen johtaja. Virve Räisänen puolestaan toimii pianonsoiton lehtorina Meri-Lapin musiikkiopistossa ja esiintyy cembalistina ja pianistina.

Virve Räisänen soittaa konsertissa hänelle Ruotsissa vastikään rakennetulla flaamilaistyyppisellä kaksisormioisella cembalolla, joka soittimena eli kulta-aikaansa 1500–1700-luvuilla. Soitin sai ensikasteensa heinäkuussa Keminmaan Pyhän Mikaelin kirkossa. Cembalo on barokin soitinkokoonpanojen ydinsoitin, ja hankinnallaan cembalisti toivookin voivansa rikastuttaa erityisesti Meri-Lapin konserttitarjontaa.

Oulun Vanha Musiikki lähettää noin tunnin mittaisen konsertin suorana Youtube-kanavallaan ja se on katsottavissa siellä myös jälkikäteen osoitteessa: https://www.oulunvanhamusiikki.fi/

 Konserttiin on vapaa pääsy. Turvavälien vuoksi kappeliin pääsee yhteensä 50 kuulijaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aloituskonsertissa soittavat Viola ja Virve Räisänen sekä Juuli Holma. Konsertti on nähtävissä myös striimattuna. Kuva: Oulun vanha musiikki

Lue myös

Lue lisää aiheesta