Siirry suoraan sisältöön

Oulun Vanha Musiikki -festivaalia vietetään poikkeuksellisesti toukokuussa

9.3.2021

Oulun Vanha Musiikki -festivaali on tavallisimmin vietetty alkuvuodesta helmikuussa. Kuten niin moni tapahtuma, tämänkin festivaali on siirretty – näillä näkymin toukokuulle.

Eri puolella Oulua järjestettävissä konserteissa otetaan huomioon niin esiintyjien kuin yleisönkin turvallisuus ja ajankohtaiset esiintymisrajoitukset. Tarkempi ohjelmisto julkaistaan myöhemmin ja liput tulevat myyntiin huhtikuussa.

Kokonaisen viikon mittaisen festivaali on tarkoitus aloittaa äitienpäiväkonsertti Pyhän Andreaan kirkossa ja festivaali päättyy 16. toukokuuta Oulun barokkiorkesterin konserttiin. Esiintyjinä kuullaan oululaisten vanhan musiikin erikoisosaajien lisäksi barokkimuusikoita kotimaasta.

Tallenteilla säveliä

Vanhan musiikin aalloille pääsee kuitenkin jo nyt Kreeta-Maria Kentalan johtaman Oulun Sinfonian Vettä, viuluja ja Vivaldia -konsertin nettilähetyksessä. Konsertin oli tarkoitus olla osa Oulun Vanha Musiikki -festivaalia, mutta konserttitallenne on katsottavissa kesäkuun loppuun saakka Oulu Sinfonian Youtube-kanavalta.

Festivaalin järjestää Oulun vanha musiikki ry. Vuodesta 2009 toiminut yhdistys järjestää normaalisti lisäksi vanhan musiikin konsertteja ympäri vuoden Oulussa ja lähialueilla.

Yhdistyksen toimintaa tukee Taike ja se on Suomen vanhan musiikin liiton Svamulin jäsen. Yhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia sekä vanhaa musiikkia rakastavaa konserttiyleisöä ja yhdistyksen toiminnan tukijoita.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Vanha Musiikki -festivaalia kaavaillaan vietettäväksi toukokuussa. Kuva: Oulun Vanha Musiikki

Lue myös

Lue lisää aiheesta