Siirry suoraan sisältöön

Oulun Vanha Musiikki -festivaalia vietetään poikkeuksellisesti toukokuussa

21.3.2022

Oulun Vanhan Musiikki -festivaali kutsuu barokkimusiikin pariin tänä vuonna toukokuussa. Festivaalin aloittaa 10. toukokuuta Oulun barokkiorkesterin muusikoista kootun trion kaksi konserttia ja se päättyy 14. toukokuuta Oulun barokkiorkesterin konserttiin. Esiintyjinä kuullaan oululaisten vanhan musiikin erikoisosaajien lisäksi barokkimuusikoita kotimaasta.

Konsertteja on tänä vuonna ympäri Oulua; Haukiputaalla, keskustassa, Tuirassa ja Kastellissa ja myös Tyrnävällä. Ohjelmistossa kuullaan monipuolisesti vanhaa musiikkia, mutta myös tällä vuosituhannella sävelletty 1600-luvulle sijoittuva musiikkinäytelmä.

Festivaali huipentuu Oulun barokkiorkesterin eli Obon konserttiin 14. toukokuuta Kastellin kirkossa. Obon Fanfaari keväälle -konsertissa kuullaan tuttujen Telemannin ja Vivaldin musiikin lisäksi Durantea ja Pergolesia. Oulun barokkiorkesterin kokoonpano on laajempi kuin koskaan ja mukana on ensimmäistä kertaa myös luonnontorvet.

Myös muita konsertteja tarjolla

Liput konsertteihin ovat tulleet myyntiin maaliskuun puolivälissä. Festivaalin avaa pääsymaksuton lounaskonsertti Oulun pääkirjastolla. Ohjelmassa on lisäksi kolme kirkkokonserttia, joissa on myytävänä käsiohjelmia ovella.

Festivaalin järjestää Oulun vanha musiikki ry. Vuotuisen festivaalin lisäksi yhdistys järjestää konsertteja ympäri vuoden. Oulun barokkiorkesteri on osa yhdistyksen toimintaa.

Vuodesta 2009 toimineen yhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia sekä vanhaa musiikkia rakastavaa konserttiyleisöä ja yhdistyksen toiminnan tukijoita.

Oulun Vanha Musiikki 10.–14. toukokuuta. Lisätietoja tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Korona-ajan Oulun vanha musiikki on järjestänyt yksittäisiä konsertteja, mutta nyt vanhasta musiikista pääsee jälleen nauttimaan toukokuisen viikon ajan. Kuvassa Oulun barokkiorkesteri. Kuva: Anssi Vieruaho

Lue myös

Lue lisää aiheesta