Siirry suoraan sisältöön

Oulun uimahalli avataan jälleen kesäkuussa

25.5.2020

Uimaveden klooripitoisuutta nostetaan koronaviruksen vuoksi Raksilassa. Myös muita sisäliikuntapaikkoja avataan vaiheittain kuntalaisten käyttöön.

Oulun uimahalli Raksilassa avaa vihdoin 1. kesäkuuta ovensa yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Kaupungin liikuntapaikat suljettiin 17. maaliskuuta valtioneuvoston asetuksella koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Raksilaan ei kuitenkaan pääse uimaan aivan kuten ennenkin, vaan halli avataan erityisjärjestelyjen turvin. Sisääntulijoiden määrää joudutaan rajaamaan turvavälien ja yleisen hygieniatason turvaamiseksi.

Normaalitilanteessa uimahallissa voisi olla käytössä kaikki 500 pukukoppia. Nyt asiakkaiden määrää rajataan siten, että naisten ja miesten puolella olisi kullakin käytössä maksimissaan 150 pukukoppia eli 300 koppia koko hallissa yhteensä. Myös uintiaikasuositus 1,5 tuntiin otetaan käyttöön.

Uimahalleissa ja muissa sisäliikuntapaikoissa siivousta tehostetaan normaalitilanteeseen nähden.

Oulun uimahallin ovet avataan yli kahden kuukauden tauon jälkeen jälleen kesäkuussa.

Uinnit väliin nuhassa ja yskässä

Oulun uimahallin isännöitsijän Jari Leviäkankaan suurimpia toiveita on, että asiakkaat eivät tulisi uimaan nuhaisena tai yskäisenä. Hän myös toivoo kuntalaisilta ymmärrystä uusiin toimintatapoihin ja ohjeisiin.

”Uidessakin pitää muistaa pitää turvaväli, jotta kloorilla on aikaa vaikuttaa mahdollisiin viruksiin ja epäpuhtauksiin”, Leviäkangas huomauttaa.

Klooripitoisuutta on hänen mukaansa nostettu 0,6 milligrammasta per litra 0,8 milligrammaan per litra. Terveysviranomaisten kanssa on selvitetty, että kloorilla on vaikutusta viruksiin jo 0,7 milligrammalla litrassa.

Saunotaan ja jumpataan myöhemmin

Saunat eivät ole uimahallissa päällä, mikä noudattelee valtakunnallisia ohjeistuksia asiasta. Turvavälien ja kokoontumisrajoitusten noudattamiseksi vesivoimistelut ovat toistaiseksi tauolla. Myös lasten lelut on otettu altailta pois hygieniasyistä.

Oulun kaksi muuta uimahallia, Raatti ja Vesi-Jatuli, avaavat ovensa 3. elokuuta. Isännöitsijän mukaan tämä noudattelee normaalia kesäajan toiminnan linjaa.

”Ei ole taloudellisesti eikä toiminnallisesti järkevää pitää enempää kuin yksi iso halli auki kesällä.”

Molemmissa halleissa on myös edelleen kunnostustöitä tekemättä.

Muut sisäliikuntapaikat avautuvat vaiheittain

Myös muita sisäliikuntapaikkoja ryhdytään avaamaan vaiheittain. Kesäkuun alussa avautuvat Oulun urheilutalo, Kasarmin liikuntasali, Värtön liikuntahalli, palolaitoksen liikuntatilat, Heinäpään jalkapallohalli ja Ylikiimingin kuntosali.

Elokuun 3. päivä avautuvat Raatin liikuntakeskuksen sisätilat, Jatulin liikuntakeskus, Oulunsalon liikuntakeskus ja Linnanmaan jäähalli. Oulun jäähalli avataan 20. heinäkuuta., Yli-Iin Vorelli 17. elokuuta, Linnanmaan liikuntahalli 7. syyskuuta, ja Ouluhalli 8. syyskuuta.

Liikuntapaikoissa suositellaan maksamaan kortilla käteisen sijasta. Kuntosaleilla käyttäjien tulee pyyhkiä laitteet ja välineet käytön jälkeen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapsi uimassa
Lapset pääsevät uimaan Raksilaan kesäkuun alusta alkaen. Turvaetäisyyksiä tulee noudattaa myös altaalla. Kuvat kaupungin kuva-arkisto.

Liittyvät sisällöt

Lue myös