Siirry suoraan sisältöön

Oulun tuomiokirkossa järjestetään jälleen vihkihetki

27.10.2020

Oulun tuomiokirkossa järjestetään vihkihetki perjantaina 13.11.2020 klo 15–17. Kyseessä on pienimuotoinen ja helppo tapa mennä naimisiin. Vihkihetkeen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä.

Parilla tulee olla mukana esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä. Todistuksen voi hakea ev.lut. verkkosivuilta tai asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä (Isokatu 17).  Jos kumpikaan vihittävistä ei ole Oulun ev.-lut. seurakuntien jäsen, todistus haetaan jommankumman kotiseurakunnasta.

Vihkipari voi kutsua tilaisuuteen läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät myös seurakunnan puolesta.

”Vihkihetki järjestetään turvallisesti rajoitusten puitteissa. Koronatilanteen muuttuessa noudatamme viranomaisten ohjeita. Vihkimisen voi tehdä joka tapauksessa, väkimäärä ja turvavälit huomioiden”, sanoo tuomiorovasti Satu Saarinen.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa vihkihetkiä on järjestetty jo yli 10 vuoden ajan. Vihkihetket ovat vakiintuneet osaksi tuomiokirkkoseurakunnan toimintaa, sillä pienimuotoiselle ja helpolle tavalle mennä naimisiin on ollut tilausta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pariskunta alttarilla
Vihkihetki on helppo tapa mennä naimisiin. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta