Siirry suoraan sisältöön

Oulun tuomiokirkon Elämäni riparilaulut -tapahtuma vie matkalle nuoruuden muistoihin

9.6.2023

Oulun tuomiokirkossa lauletaan riparilauluja sunnuntaina 11. kesäkuuta. Laulut vievät monet suoraan nuoruuden muistoihin.

Moni muistaa omalta ripariltaan vähintään sen tunnelman ja yhteenkuuluvuuden tunteen, jonka yhteinen laulaminen sai aikaan.

”Nuoruuden riparilta muistetaan yleensä leirinuotiotunnelma ja sen kaikkein tutuimman ja rakkaimman laulun sanat ehkä osataan jopa ulkoa”, diakoniatyöntekijä Heidi Karvonen sanoo.

Lauluja laulettiin ja lauletaan ripareilla edelleen punaisesta veisukirjasta, joka on täyttänyt jo 50 vuotta. Tuosta kirjasta löytyi usein myös konfirmaatiolaulu, eli se laulu, jota nuoret laulavat konfirmaatiomessussaan kirkkoon saapuneille sukulaisilleen.

Näitä eri vuosikymmenten suosikkilauluja voi laulaa yhdessä Oulun tuomiokirkossa Elämäni riparilaulut -tapahtumassa sunnuntai-iltana 11. kesäkuuta kello 18.

Rippikoulun ystäville

Konsertti on suunnattu nuorille, rippikoulun käyneille tai sitä suunnitteleville sekä kaikille punaisen veisukirjan ystäville.

”Kirjaa on uudistettu viiden vuoden välein, mutta onhan siellä uudempien kappaleiden lisäksi ”ikivihreitä”, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen”, Heidi Karvonen muistuttaa.

Monet laulut voivat olla tuttuja paitsi nuorten, myös heidän vanhempiensa ja jopa isovanhempiensa keskuudessa.

”Elämäni riparilaulut on tilaisuus tulla yhteen ja tavoittaa tärkeitä nuoruuden muistoja. Olisi hienoa saada paljon laulajia ja kokea jälleen myös se valtava voima, joka yhdessä laulamisella on.”

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta kirkossa kerätään vapaaehtoinen kolehti Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Säestäjänä toimii kanttori Jaakko Tyni

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Veisukirjaa on uudistettu viiden vuoden välein, mutta siellä on uudempien kappaleiden lisäksi tallella tukku ikivihreitä. Kuva: Suvi Sievilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta