Siirry suoraan sisältöön

Oulun tuomiokirkko tarjoaa useita ilmaiskonsertteja syyskaudella

13.9.2023

Oulun tuomiokirkkoon on tulossa kuusi ilmaiskonserttia loppiaiseen mennessä. Jokaisena kuuna on luvassa yksi konsertti, joulukuussa kolme ja sarjan aloittaa Pro morte -tapahtuman surumusiikkikonsertti syyskuun 13. päivä.

Syyskaudella Oulun tuomiokirkon ilmaiskonserteissa soi monipuolinen musiikki, jolloin musiikin ystävät pääsevät nauttimaan upeista musiikkiteoksista ja mielenkiintoisesta ohjelmistosta. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, joissakin on vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu.

Keskiviikkona 13. syyskuuta kello 18 Pro Morte -tapahtumaan liittyvässä Surun ja lohdun säveliä -surumusiikinkonsertissa esiintyvät Oulun tuomiokirkon kirkkomuusikot Henna-Mari Sivula, Péter Marosvári ja Lauri-Kalle Kallunki. Illan juontaa tuomiorovasti Satu Saarinen.

Pro Morte on kaksiviikkoinen tapahtuma, joka herättelee keskustelua kuolemasta. Tarkoituksena on saada näkyvyyttä usein piilossa olevalle asialle ja siihen liittyville tunteille sekä tuoda lohtua. Pro morte haluaa antaa kuolemalle arvoisensa paikan ihmisten elämässä. Tämän vuoden teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi sekä tukeminen surun ja kuoleman käsittelyssä.

Lauantaina 4. marraskuuta kello 20 Oulun tuomiokirkossa kuullaan pyhäinpäivän sanomaan pohjautuvaa musiikkia monipuolisesti toteutettuna. Esiintymässä ovat sopraano Henna-Mari Sivula, baritoni Lauri-Kalle Kallunki, joka vastaa myös konsertin piano-osuuksista, urkuri Elias Niemelä sekä Soitinyhtye. Konserttimestarina toimii Mikko Sorri. Konsertti on osa Oulun seurakuntien kirkkomusiikkiviikkoa.

Bachia ja urkumusiikkia joulukuussa

Joulun alla, 16. joulukuuta, kuulijat pääsevät nauttimaan  J. S. Bachin riemullisen oratorion kantaatit I-III kello 19. Tämä upea esitys ja tuomiokirkon jouluperinne tarjoaa mahdollisuuden nauttia jouluhengestä ja Bachin musiikin lumosta. Loppiaisena ohjelma saa jatkoa, jolloin kuullaan kantaatit III ja VI.

Esiintymässä ovat Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Oulun Tuomiokirkon Katedraalikuoro. Solisteina kuullaan Kaisa Ranta (sopraano), Henna-Mari Sivula (altto), Péter Marosvári (tenori) ja Tomi Punkeri (basso). Illassa kuullaan myös Oulunsalo Ensemble, joka on konserttimestari Sinikka Ala-Leppilammen perustama mestari-kisällimallinen orkesteri. Musiikinjohdosta vastaa Lauri-Kalle Kallunki.

Maanantaina 18. joulukuuta kello 18 Péter Marosvári ilahduttaa konsertilla, jonka pääosassa soivat urut.  Tuomiokirkossa kuullaan monipuolisesti jouluista urkumusiikkia eri aikakausilta. Soittimina käytetään molempia tuomiokirkon urkuja; 1938 rakennettuja pääurkuja, sekä 40 vuotta sitten rakennettuja kuoriurkuja.

Loppuvuodesta perinteikkäästi

Jo perinteeksi muodostuneessa joulukonsertissa nähdään lähes sama kokoonpano kuin pyhäinpäivän illan konsertissa, erona kuitenkin aatonaaton ohjelman koostuessa monipuolisesta joulumusiikista.

Valo välkkyvi talvitiellä -joulukonsertissa laulusolisteina kuullaan sopraano Henna-Mari Sivula ja baritoni Lauri-Kalle Kallunki. Pianistina toimii Kaisa Pulkkanen ja urkurina Elias Niemelä. Lavalla nähdään myös Soitinyhtye, jossa soittavat viuluissa Mikko Sorri (konserttimestari), Silja Lassila, Anna-Briitta Karjalainen, Aino Liikanen, sekä Visa Smolander alttoviulu, Juhana Ritakorpi sello ja Juha Nääppä kontrabasso. Illan aikana järjestetään kaksi konserttia; kello 18 ja 20.30.

Loppiaisen kunniaksi lauantaina 6. tammikuuta kello 16 saa Bachin Jouluoratorio BWV 248 jatkoa kantaateilla III ja VI. Tämä riemullinen oratorio kuullaan samalla kokoonpanolla kuin joulun alla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Syyskonserttien sarja alkaa keskiviikkona 13. syyskuuta kello 18 Pro Morte -tapahtumaan liittyvällä Surun ja lohdun säveliä -surumusiikilla. Kuva: Antti A. Leinonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta