Siirry suoraan sisältöön

Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko palvelevat tiekirkkoina tänä kesänä

13.6.2021

Monet matkailijat pistäytyvät tänäkin kesänä ympäri Suomen tiekirkoissa, joita on kaikkiaan noin 265. Tiekirkot pitävät ovensa avoinna vierailijoille ja tarjoavat levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Kirkkojen sijainnit ja aukiolotiedot on koottu yhteiselle Tiekirkot.fi -sivustolle, joka uudistui tänä kesänä ja palvelee entistä paremmin mobiililaitteiden käyttäjiä.

Oulun evankelisluterilaisista kirkoista tiekirkkoina ovat mukana Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko. Molemmissa paikoissa on kesäkahvila ja myös konsertteja kesän aikana.

Haukiputaan kirkkoon voi tutustua heinäkuussa 1.–29. heinäkuuta maanantaista perjantaihin kello 12–18.  Oulun tuomiokirkko on avoinna 31. elokuuta asti kello 10–20 joka päivä. Kielitaitoiset oppaat ovat paikalla kaikkina päivinä. Maanantaisin kello 17 järjestetään opastettuja yleiskierroksia ja torstaisin kello 17 teemakierroksia, joiden aiheina ovat muun muassa merellinen Oulu, arkeologiset kaivaukset, kirkosta löytyvä symboliikka sekä Oulun kirkko ja sota.

Kahvilat työllistävät oululaisnuoria

Molemmissa tiekirkoissa toimii kesäkahvila, joista löytyy herkkujen lisäksi myös muun muassa käsitöitä. Tuotto menee lähetystyöhön ja kahviloissa työskentelee oululaisia nuoria. 

Tuomiokirkon kellarissa sijaitseva Cafe Krypta on avoinna 14. kesäkuuta–6. elokuuta maanantaista torstaihin kello 10–18 ja perjantaisin kello 10–15. Juhannusviikolla torstaina 24.6. kahvila on auki kello 10–15 ja juhannusaattona 25.6. se on kokonaan suljettu. Kahvilan sisäänkäynti on Isokadun puolella.

Haukiputaalla kirkon kellotapulissa toimii Tapulikahvila, joka on avoinna 9. kesäkuuta- 29. heinäkuuta. Kesäkuussa kahvilassa voi vierailla maanantaista perjantaihin kello 12–18. Heinäkuussa aukiolo on muuten sama, mutta torstai-iltaisin kahvila palvelee kello 20 saakka. Kirkossa ja seurakuntakeskuksessa järjestetään silloin kesäillan sävelhartauksia, joihin osallistuvat voivat käydä samalla myös kahvittelemassa.

Tarkemmat tiedot löytyvät Oulun seurakuntien tapahtumakalenterista: www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Sinne on tallennettu myös muut Oulun seurakuntien kesäiset kahvittelupaikat.

 

Haukiputaan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa järjestetään myös kesäillan sävelhartauksia. Kuva: Oulun seurakunnat

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta