Siirry suoraan sisältöön

Oulun Tilapalvelujen kestävän kehityksen tehokaksikko suunnittelee ja jalkautuu

17.10.2022

Oulun Tilapalveluissakin kiinnitetään entistä enemmän huomiota ympäristöasioihin ja kestävään kehitykseen. Käytännössä tämä työ tarkoittaa kahta ihmistä: Tarja Niemelää ja Johanna Mäkelää, jotka tekevät aktiivisesti töitä asian eteen.

Oulun Tilapalveluissa Kestävän kehityksen -työryhmä on tehokaksikko Tarja Niemelä ja Johanna Mäkelä.  

”Saisi tähän enemmänkin porukkaa tulla”, he nauravat.

Mutta on tämä kaksikko ollut tehokas sellaisenaankin, he tekevät aktiivisesti töitä kestävän kehityksen eteen ja ovat muun muassa olleet mukana kiertotalouden tiekartan teossa.

”Lisäksi tulemme olemaan mukana ympäristöohjelman päivitystyössä. Käymme pari kolme kertaa vuodessa Tilapalveluiden johtoryhmän kanssa läpi ympäristöohjelman edistymistä ja jatkosteppejä. Johtoryhmältä olemme saaneet tuen työllemme”, kertoo Johanna Mäkelä.

Naisten työhön kuuluu heidän sanojensa mukaan asioiden potkiminen eteenpäin.

”Me olemme linkkinä eri hallintokuntien ja toimijoiden välillä ja jalkaudumme kentälle yleensä kutsusta. Haemme tietoa ja kokoamme sitä sekä luomme yhteishenkeä”, lisää Tarja Niemelä.

Kohti ympäristötilinpäätöstä

Kaksikko on tehnyt tiivistä yhteistyötä muun muassa sivistys- ja kulttuuripalveluiden Kestävä tulevaisuus -ryhmässä. Ryhmä on edistänyt Prikka kiertoon -hankeyhteistyötä ja ruokafoorumin toteuttamista. Lisäksi he toimivat Toivon agenda -tapahtumissa.

”Viime viikolla vietetty Energiansäästöviikko oli yksi projekteistamme tänä syksynä, ja tammikuussa teemme yhdessä ympäristötilinpäätöksen”, he kertovat.

Syksyn ohjelmaan kuuluvat myös ekotukikoulutukset.

”Olemme itse aktiivisia ja saamme tukea johdolta. Olemme myös iloisia, että Tilapalveluiden henkilöstö ottaa näistä asioista koppia.”

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Työssään Kestävän kehityksen toimenpiteisiin keskittyvät Johanna Mäkelä ja Tarja Niemelä, ovat Oulun Tilapalvelujen tehokaksikko.

Lue myös

Lue lisää aiheesta