Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatterissa kaksi hyväntekeväisyysnäytöstä Ukrainan auttamiseksi

9.5.2022

Oulun teatteri on päättänyt järjestää kaksi esitystä toukokuussa Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Lipputulot ohjataan lyhentämättöminä Unicefin kautta lasten ja perheiden hyväksi.

Oulun teatteri haluaa konkreettisesti olla mukana auttamistyössä.

”Teatteri ei ainoastaan peilaa todellisuutta, vaan myös luo sitä. Haluamme olla mukana luomassa sellaista todellisuutta, jossa sodanvastainen ja inhimillisyyttä korostava viesti saa entistä enemmän tilaa”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio linjaa.

Lauluja harmaan meren laidalta -näytelmän viimeinen esitys torstaina 12. toukokuuta on hyväntekeväisyysnäytös. Pipsa Lonkan kirjoittama näytelmä on teemoiltaan ajankohtainen tarina ihmisistä kriisin keskellä. Sen ydinsanoma on, että katastrofinkin keskellä meillä on toisemme. 

Talo horjahti -lukudraama tuo keskiviikkona 18. toukokuuta Oulun teatterin pienelle näyttämölle ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden, kirjoittajien ja kuvittajien uusia monologeja sekä sodanaikaisia päiväkirjamerkintöjä. Suurin osa heistä on paennut viime viikkojen aikana eri puolille Eurooppaa.

Lukudraaman esiintyjinä ovat Oulun teatterin omat näyttelijät Elina Korhonen, Annina Rokka, Anne Syysmaa ja Susanna Pukkila sekä ohjaaja Heta Haanperä. Tekstikokonaisuuden on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo.

Kummankin esityksen lippujen hinnat vaihtelevat 10 eurosta 100 euroon. Hyväntekeväisyysesitysten tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Unicefin hätäapukeräykseen Ukrainan lasten ja perheiden auttamiseksi. Myös käsikirjoittaja Pipsa Lonkan palkkio Lauluja harmaan meren laidalta -näytöksestä ohjataan hätäapukeräykseen. Liput ovat nyt myynnissä.

Lauluja harmaan meren laidalta to 12.5. klo 19, suuri näyttämö.

Talo horjahti -lukudraama ke 18.5. klo 18, pieni näyttämö.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yksi hyvä keino auttaa ukrainalaisia on esimerkiksi käydä Oulun teatterin esityksissä, joiden tulot ohjataan sodan uhrien auttamiseen. Kuva: Kaisa Tiri

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta