Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatterin Tahto kertoo Aino-Kaisa Saarisen taipaleesta hiihdon kirkkaimmaksi tähdeksi

3.11.2021

Oulun teatterin syksyn ensi-illat jatkuvat perjantaina 5. marraskuuta, kun mestarihiihtäjä Aino-Kaisa Saarisesta kertova Tahto-näytelmä valtaa suuren näyttämön.

Tahto-näytelmän pääosassa Aikkuna nähdään Maija Andersson ja sen ohjaa Kaisa-Liisa Logrén.

“Lasken Tahdon varsinaisen työrupeaman alkaneen helmikuun lopun 2020 tutustumisretkestä Salpauselän kisoihin. Nyt 21 kuukautta myöhemmin käsillä on neljäs kalenteriin merkitty ensi-ilta. Ei voi muuta kuin toivoa sen toteutuvan ja että esitys tavoittaa yleisön, jolle kaikki työ on tehty”, ohjaaja Logrén pohtii ensi-illan lähestyessä.

Aina Bergrothin käsikirjoittama ja Kaisa-Liisa Logrénin ohjaama Tahto kertoo Saarisen tarinan lisäksi yhden sukupolven mielenmaisemasta. Näytelmä kuvaa kilpahiihdon maailman kautta ihanteitamme, niiden särkymistä ja uudelleen kokoamista pettymysten jälkeen. Teos kysyy, miksi voittaminen on meille niin tärkeää, että tasapeli tuntuu lähes häviöltä?

Tahto on oululaislähtöisen Logrénin debyyttiohjaus jo häntä lapsuudesta asti kiehtoneella Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

”Aino-Kaisan persoonaan kuuluva yhdistelmä tiukkaan juurtunutta epäuskoa, ja samanaikainen läpi harmaan kiven puskeva halu tavoitella unelmaa, koskettavat minua. Näytelmä saa toivomaan, että voisimme nähdä arvon toisissamme ulkoisesta menestyksestä tai menestymättömyydestä huolimatta.”

Tahto, ensi-ilta pe 5.11. kello 19

Tahto-näytelmässä esiintyvät muun muassa Maija Andersson, Hannu Pelkonen, Jaana Kahra, Pentti Korhonen, Antti Launonen, Aatu Ahonen, Kain Annunen, Riina Keskitalo ja Eeli Jurvelin. Kuva: Kati Leinonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta