Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatterin suositut PikiTalkit tulevat taas – tänä syksynä PikiTalkit myös striimataan Mun Oulussa

25.8.2022

Loistavan vastaanoton ensimmäisenä syksynään saanut PikiTalk nostaa tänä syksynä keskusteluun muun muassa sukupolvien väliset konfliktit ja keskustelukulttuurin heikkenemisen. Keskustelut käydään edelleen paikan päällä teatterin Pikisalissa, mutta ne ovat mahdollisia seurata myös kotisohvilla Mun Oulun kautta.

Oulun teatterin ja Oulun kaupungin järjestämissä syksyn PikiTalkeissa puhutaan suurista ikäluokista, hyvästä keskustelukulttuurista, unelmien toteuttamisesta ja niistä luopumisesta, elämäntarkoituksesta sekä vanhemmuudesta.

Iltojen keskustelut rakentuvat Oulun teatterin produktioiden ympärille: Juha Jokelan Patriarkka, Lee Hallin Billy Elliot, Jukka Heinäsen, Alma Lehmuskallion ja työryhmän En päässyt Juliaksi ja Veikko Nuutisen Vanhempainilta.

“Teatteri on yhteiskunnallisen keskustelun väline. Sen ytimessä on yhdessä kokeminen ja merkityksen luominen. Tätä samaa tekee PikiTalk, jossa pohdimme näytelmien ajankohtaisia aiheita yhdessä yleisön kanssa”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kertoo.

Kiinnostusta Oulun ulkopuolella

PikiTalk-sarjan ensimmäinen kausi syksyllä 2021 täytti tavoitteet: illat kiinnostivat niin Oulussa kuin Oulun ulkopuolellakin. Siksi tänä syksynä PikiTalkit myös striimataan Mun Oulun verkkosivuilla ja Mun Oulun Facebook-sivulla.

“PikiTalk yhdistää kekseliäästi näyttämötaiteen ja ajankohtaiset keskusteluteemat. Uskon vahvasti, että maailma paranee taiteella, puheella ja ihmisten kohtaamisella. Siksi PikiTalk”, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi kuvailee.

PikiTalkeissa illan virittäjinä toimivat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen.

Maksuttomat PikiTalkit käynnistyvät kello 16 vaihtuvan dj:n musiikilla ja Pikisalin bistron after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17. PikiTalk on anniskelun vuoksi K–18.  Livelähetystä voi seutata osoitteessa munoulu.fi sekä Mun Oulu -facebook-sivulla.

PikiTalkit syksyllä 2022

Pe 26.8. klo 16, Pikisali

Täällä määrään minä! Sopivatko suuret ikäluokat ja sannamarinit samaan pöytään?

Keskustelemassa näytelmäkirjailija Juha Jokela, ohjaaja Sakari Hokkanen, pitkän uran politiikassa tehnyt Liisa Jaakonsaari ja Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Määttä. Illan aikana nähdään otteita produktiosta Patriarkka.

Pe 30.9. klo 16, Pikisali

Pahasti sanottu! Miksi hyvät ihmiset perseilevät somessa?

Keskustelemassa toimittaja ja vaikuttavuustuottaja Emmi Nuorgam, Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio ja toimittaja Sanna Ukkola. Illan aikana nähdään otteita Billy Elliot -musikaalista.

Syyskuun PikiTalk on osa Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia.

Pe 28.10. klo 16, Pikisali

Kill your darlings. Saako elämässä sen, mistä on valmis luopumaan?

Illan aikana nähdään otteita produktiosta En päässyt Juliaksi. Keskustelijat varmistuvat myöhemmin.

Pe 25.11. klo 16, Pikisali

Ketä kiinnostaa joku vanhemmuus! Lapsiperhepohdintoja 2020-luvulla.

Keskustelemassa Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, oululainen taiteilija Lauri Ahtinen ja näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen. Illan aikana nähdään otteita produktiosta Vanhempainilta.

Huom! Ohjelmalisäykset mahdollisia.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
PikiTalkeissa illan keskusteluja johtavat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi ja Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta