Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatterin Nuorten näyttämön haku on auennut – nyt haetaan nuoria kahdelle kaudelle

21.8.2023

Oulun teatterissa käynnistyy jälleen syksyllä suursuosion saavuttanut Nuorten näyttämö, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden päästä tekemään teatteria ammattilaisten opastuksella. Haku on auennut kaudelle 2023–2024, ja aikaa on jäljellä 17. syyskuuta asti.

Osallistujat pääsevät perehtymään teatterin eri osa-alueisiin näytelmän kirjoittamisesta lavastuksen suunnitteluun ja näyttelemiseen yhdessä ammattilaisten kanssa. Vuoden mittainen sukellus teatterin maailmaan huipentuu esityksiin Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla keväällä 2024.

Nuorten näyttämö on tarkoitettu kaikille noin 14–18-vuotiaille taidoista tai aikaisemmista harrastuksista riippumatta. Se haluaa toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta ja toivoo hakijoiksi kaikenikäisiä ja -taustaisia sekä eri sukupuolia edustavia nuoria. Suomen kielen virheetön taito ei ole välttämätön. Teatterin kieli on universaalia ja näyttämö kuuluu kaikille.

Osallistumismaksu on 100 euroa

Nuorten näyttämön porukka muodostetaan Vinttikamarissa maanantaina 18. syyskuuta kello 17–20 pidettävän tutustumis- ja hakutilaisuuden jälkeen, jonne kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Mukaan mahtuu parikymmentä nuorta.

Nuorten näyttämö maksaa 100 euroa syyskaudella ja 100 euroa kevätkaudella. Nuorten näyttämölle haetaan täyttämällä hakulomake Oulun teatterin nettisivulla.

Oulun teatteri on pohjoisen teatteritaiteen koti ja tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Se on kansallisesti merkittävä teatteri, joka uskaltaa nousta puheenaiheeksi myös kurottamalla kohti uusia yleisöjä ja toimintatapoja. 

Lisätietoja Nuorten näyttämöstä antaa Jukka.Heinanen@oulunteatteri.fi.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vuosien varrella Nuorten näyttämö on saavuttanut suuren suosion. Se on yksi osoitus Oulun teatterin kyvystä kurottaa kohti uusia yleisöjä ja toimintatapoja. Kuvituskuva: Oulun teatteri

Lue myös

Lue lisää aiheesta