Siirry suoraan sisältöön

Myrskyremontti on valmis - Oulun teatterin avaavat Hannu Pelkosen jäähyväiskonsertti sekä Kaboom ja kuvittelun voima

21.10.2021

Ahti-myrskyn aiheuttama remontti Oulun teatterissa on valmis ja suuri näyttämö on jälleen käytössä. Pikisalissa perjantaina 22. lokakuuta ensi-iltansa saa Hannu Pelkosen eläkkeellejäämiskonsertti Kultasannotettu tie. Suuren näyttämön ensimmäinen näytelmä on lasten ja nuorten teatteripalkinnon saanut Kaboom ja kuvittelun voima lauantaina 23. lokakuuta.

Oulua ravistelleen kesäkuisen Ahti-myrskyn aiheuttamat vauriot Oulun teatterissa on korjattu ja remontti valmistui aikataulussa. Isoimmat vauriot kärsinyt suuri näyttämö saatiin maanantaina 18. lokakuuta käyttöön.

Tiistaina suurella näyttämöllä alkoivat Kaboom ja kuvittelun voima -näytelmän harjoitukset ja lauantaina myös yleisö pääsee jälleen teatterimme sydämeen.

“Suuren näyttämön käyttöönottoon liittyy jokin koettelemuksista selviämisen ja uudelleen aloittamisen tuntu. Samaan aikaan, kun saamme itse palata Kaboomin ihanaan mielikuvitusmaailmaan, saamme ensimmäistä kertaa vastaanottaa sen äärelle myös suuremman yleisömäärän. Tuntuu arvokkaalta päästä myös suuren näyttämön esitysten kanssa taas yhteyteen ja vuorovaikutukseen rakkaiden katsojiemme kanssa. Odotan innolla myös 5. marraskuuta ensi-iltaan tulevaa Tahtoa”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio iloitsee.

Vettä kellariin asti

Myrskyn seuraukset olivat suuret. Osa huopakatosta lähti irti ja vesi tuli tornin katosta korkeimmalta kohdalta sisään päätyen aina kellaritiloihin saakka. Lisäksi sivukatto romahti osittain alas.

“Katselin kesäkuussa, kun suurelle näyttämölle satoi kaatamalla vettä. En varmasti unohda sitä näkyä koskaan. Tällä viikolla tuntui valtavan hienolta astella samassa tilassa jälleen ja nähdä, miten Kaboomin lavasteet asettuivat työntekijöiden kuljettamina paikoilleen. Talossa käy nyt kova kuhina, että tilat ovat valmiina ensimmäistä suuren näyttämön vetoa varten“, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen kuvailee.

Vastaava näyttämömestari Vesa Huittinen kertoo, että remontti oli aikataulun suhteen haastava, koska lattian pintalevyt saatiin vasta lokakuun toisen viikon lopulla.

“Suurella näyttämöllä jouduttiin uusimaan pyöröalueen levytys kokonaisuudessa ja pyörön alatason levytys. Suuren näyttämön valoansaista vaurioitui teknisiä laitteita, jotka on nyt uusittu. Pienen näyttämön tiloihin pääsi vettä liikuntasaumasta ja siellä uusittiin ohjaamotilan lattia kokonaisuudessaan. Kellaritiloissa on vielä kuivatuksia menossa ja osa tiloista pintakäsitellään ensi kesänä”, Huittinen kuvaa remontin laajuutta. 

Näyttelijä Hannu Pelkosen jäähyväiskonsertti

Perjantaina 22. lokakuuta koetaan syksyn seuraava ensi-ilta, kun Oulun teatterin pitkäaikainen näyttelijä Hannu Pelkonen astuu Pikisalin lavalle yhdessä muusikoiden Harri Sarkkinen, Olli Tuomainen ja Juuso Kiviniemi kanssa Kultasannotettu tie -konsertin myötä.

Teatterikorkeakoulusta vuonna 1981 valmistuttuaan Hannu Pelkonen aloitti Oulun teatterissa ja työskenteli talossa vuodet 1981–1985 ja 1995–2021.

”Omalle elämälle ja työkokemukselle oli hirveän tärkeää, että sain tehdä pitkän periodin Oulussa. Nämä konsertit ovat Gloria mundi minulle kuin voi olla. Harvalle eläkkeelle jäävälle annetaan tällainen tilaisuus. Tämä on suuri huomionosoitus ja olen erittäin kiitollinen”, Hannu Pelkonen sanoo.

Kultasannotettu tie perjantaina 22.10. klo 19, Pikisali. Kaboom ja kuvittelun voima lauantaina 23.10. klo 18, Suuri näyttämö.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikisalissa tulee nähtäväksi ja kuultavaksi Hannu Pelkosen eläkkeellejäämiskonsertti Kultasannotettu tie. Kuvassa Olli Tuomainen, Hannu Pelkonen, Harri Sarkkinen ja Juuso Kiviniemi. Kuva: Kaisa Tiri.

Lue myös

Lue lisää aiheesta