Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatteri lomauttaa jälleen koko henkilöstön kuukaudeksi

31.3.2021

Oulun teatterin koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina. Neuvottelujen lopputuloksena teatteri päätyy lomauttamaan koko henkilöstön 30 kalenteripäiväksi. Päätös on sama kuin vuosi sitten.

Lomautukset sijoittuvat pääsääntöisesti keväälle 2021.

”Koronan vaikutukset kulttuurikenttään leikkasivat myyntiämme rajusti, mikä näkyy taloudessamme vahvasti tänä vuonna. Lomautuksilla pyritään turvaamaan teatterin syyskauden toiminta. Kehitämme myyntiä ja valmistelemme parhaillamme koronan jälkeisiä uusia avauksia syksylle tehdyn työn pohjalta”, Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Teatterin taloudellinen tilanne on koronan vuoksi tappiollinen. Lomautuksesta huolimatta teatterin talouden on arvioitu jäävän tappiolle 400 000 euroa vuonna 2021. Teatteri on lomautusten lisäksi käynnistänyt säästöohjelman.

”Taloudellisista haasteista huolimatta kulunut vuosi on ollut teatterilla taiteellisesti onnistunut ja korkeatasoinen. Olemme harjoitelleet uusia produktioita valmiiksi emmekä malttaisi odottaa, että pääsemme niitä syksyllä esittämään elävälle yleisölle”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio summaa.

Viime kevään toisinto

Oulun teatterin tämä kevät on edellisen kevään toisinto, jolloin teatteri joutui koronan takia ensimmäisen kerran perumaan kaikki kevään esityksensä ja lomauttamaan koko henkilöstön kuukaudeksi.

Tämänkin kevään peruuntuneiden esitysten liput voidaan vaihtaa joko arvolippuun tai rahaksi. Lippuvaihdot tulee tehdä 15. toukokuuta 2021 mennessä. Lisätietoa lipunvaihtoon liittyvistä käytänteistä sekä myyntipalvelun aukioloajoista löytyy teatterin nettisivuilta.

Oulun teatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Synkät pilvet eivät väisty vielä Oulun teatterin yläpuolelta. Yt-neuvottelujen päätteeksi teatteri lomauttaa koko henkilökunnan yhden kuukauden ajaksi. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta