Siirry suoraan sisältöön

Oulun teatteri lomauttaa henkilöstöä enintään kuukaudeksi

17.4.2020

Oulun teatterin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Oulun teatteri on päättänyt lomauttaa henkilöstönsä enintään 30 päiväksi.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko henkilökuntaa. Yhteistoimintaneuvottelut johtuivat koronaepidemian aiheuttamista merkittävistä tulonmenetyksistä.

Oulun teatteri perui kevään esitykset ja tilavuokraukset 12.3.-31.5.2020 koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tilavuokrauksia peruuntui myös kesän ajalta. Peruuntuneiden esitysten ja tilavuokrien aiheuttamat menetykset olivat merkittävät, noin puoli miljoonaa euroa.

Lomautukset järjestetään niin, ettei syksylle suunniteltu esitystoiminta vaarannu. Oulun teatterissa valmistellaan suurimmalta osin etänä syksyn tulevia ensi-iltoja ja toivotaan, että niitä päästään normaalisti esittämään syyskuun puolivälistä lähtien.

Oulun teatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun teatterissa lomautukset järjestetään niin, ettei syksylle suunniteltu esitystoiminta vaarannu.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta