Siirry suoraan sisältöön

Oulun kaupunki tarjoaa ilmaista tukea verkossa oululaisille lapsiperheille

20.4.2021

Oulun kaupunki tarjoaa 0-16-vuotiaiden lasten perheille ilmaiseksi mahdollisuuden osallistua Perhepolku®-verkkokurssille. Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä.

Myötätunto itseä kohtaan vähentää tutkitusti ahdistusta, masennusta ja stressiä. Se vahvistaa parisuhteen vuorovaikutusta sekä tukee lapsen tasapainoista kehitystä.

Itsenäisesti tehtävällä kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää lisäksi tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita lapsiperheen arjesta. Kurssille osallistuneet vanhemmat ovat kokeneet verkkokurssin hyödylliseksi ja kertovat saaneensa tukea vanhemmuuteensa. Vanhemmat suosittelevat verkkokurssia toisille perheille.

Verkkokurssit on jaettu pikkulapsiperheisiin (0 –6-vuotiaat), koululaisten perheisiin (7–11-vuotiaat) ja teini-ikäisten perheisiin (12–16-vuotiaat). Oulun kaupunki tarjoaa alueensa vanhempien käyttöön ilmaisen verkkokurssin 19.4.2021-31.12.2022 väliseksi ajaksi. Pilotoinnin jälkeen päätetään kurssin tarjoamisen jatkosta. Perheiden ei tarvitse olla missään palvelussa asiakkuudessa, esimerkiksi varhaiskasvatuksessa tai sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaana.

Perhepolku®-verkkokurssia suositellaan myös ikäryhmien kanssa työskenteleville viranomaisille, seurakuntien toimijoille ja kolmannen sektorin järjestökentälle. Perhepolku®-ohjaajakoulutuksia järjestetään ympäri Suomea sekä lähikoulutuksina että etäyhteydellä.

Perhepolku®-verkkokurssin on kehittänyt Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Tellervo Uljas.

Tiedot verkkokurssien sisällöistä ja materiaaleista löytyvät https://perhepolku.fi ja Oulun kaupungin nettisivuilta www.ouka.fi/oulu/sosiaali-ja-perhepalvelut/perheneuvonta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mahdollisuus uuteen verkkopalveluun on auki lapsiperheille huhtikuusta joulukuuhun 2022.

Lue myös

Lue lisää aiheesta