Siirry suoraan sisältöön

Oulun talvipyöräilykausi avataan virallisesti lauantaina

4.11.2022

Oulun kaupungin pyöräilytapahtuma järjestetään kauppakeskus Valkean edustalla lauantaina.

Oulu sai taas aiemmin viikolla valtakunnallisia kehuja maailmanluokan talvikunnossapidosta jalankulku- ja pyöräilyreiteillä. Talvipyöräilykausi lähtee käyntiin kaupungin pyöräilytapahtumasta lauantaina kauppakeskus Valkean edustalla Kauppurienaukiolla kello 11–14.

Luvassa on muun muassa keskusteluja ympärivuotisesta pyöräilystä ja liikennesäännöistä sekä tarjouksia pyöräilijöille. Tapahtumassa on myös mahdollista kokeilla erilaisia pyöriä. Pyöräilytapahtuma on osa kaupungin Positiivisen anarkian teemaa, jonka merkeissä on koko vuoden ajan nostettu pinnalle arkista hyvää kaupungissamme.

"Pyöräilyä tarvitaan lisää lukuisista eri syistä: ilmasto, luontokato, kansanterveys, meluntorjunta, ilmanlaatu, kaupunkitilan tehokas käyttö... Jotta muutos saadaan käyntiin, pyöräilystä tulee puhua", sanoo Oulun polkupyöräilijöiden hallituksen varapuheenjohtaja Pasi Haapakorva tempauksen tarkoituksesta.

Tapahtumassa ovat mukana kaupungin ja kauppakeskuksen lisäksi Oulun polkupyöräilijät ry, Liikenneturva, Sunkoru sekä Ruohonjuuri.

Pyöräilytapahtuma lauantaina 5.11. klo 11–14 Kauppurienaukiolla kauppakeskus Valkean edustalla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Syksy kääntyy kohta talveksi, mutta Oulussahan se ei tarkoita pyöräilykauden loppua. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta