Siirry suoraan sisältöön

Oulun talk show osa 8: Oululaisissa yrityksissä ei pönötetä tai pingoteta – pelifirman johtaja haluaa huolehtia devaajien jaksamisesta

4.9.2020

näkökulmasta. Sarjan päätösjaksossa studiovieraina nähdään Liikku-kuntokeskuksen perustaja Johanna Riihijärvi sekä pelifirma Fingersoftin toimitusjohtaja Celine Pasula.

Liikku ja Fingersoft ovat yrityksiä, jotka ovat ponnistaneet Oulusta menestykseen. Liikulla on 30 toimipistettä ympäri maata, Fingersoftin suosituin peli Hill Climb Racing puolestaan on kerännyt yli miljardi latausta sovelluskaupoista.

Yritysten vetäjät Johanna Riihijärvi ja Celine Pasula kertovat suurlähettilään talk show’ssa muun muassa kuulumisistaan ja urapoluistaan.

Mun Oululle johtajat paljastavat, mitä ajattelevat oululaisesta yrityskulttuurista.

Liikun Riihijärvi, avojalakanen oululainen, kuvailee, että Oulun yrityksissä ollaan dynaamisia ja rohkeita:

”Täällä ei jäädä tupiloimaan, vaan lähdetään toteuttamaan omia unelmia ja visioita. Oululaiset eivät harrasta turhaa pönöttämistä.”

Kustavista kotoisin oleva ja helsinkiläistynyt Fingersoftin Pasula näkee, että oululaiset ovat välittömiä ja toisinaan suorasukaisiakin tyyppejä, jotka sanovat rehellisesti, mitä ajattelevat.

”Olen huomannut, että Oulussa ihmisillä on hyvä tasapaino elämässään. He osaavat ottaa omaa aikaa ja harrastaa”, Pasula pohtii.

Luonto sykähdyttää

Celine Pasula kannustaa työntekijöitään tekemään välillä jotain muuta kuin töitä.

”Toki devaajien [ohjelmistokehittäjien] työ on intensiivistä. Luovaa työtä voi olla vaikea katkaista. Taukoja on pidettävä, ja yritän tukea siinä, että pitkien rupeamien jälkeen voisi hengähtää. Emme ole koneita, jotka voisivat työskennellä loputtomiin”, sanoo neurotiedettä ja biologiaa alun perin opiskellut Pasula.

Itse hän rentoutuu lenkkeilemällä ja käveleskelemällä. Puolet ajastaan Helsingissä ja Oulussa viettävän Pasulan suosikkipaikkoja ovat Hupisaaret ja Pikisaari. Veden ja vihreän äärelle pääseminen on tärkeää.

”Olen aloittanut perhokalastuksen. Pitäisi ottaa selvää, missä sitä voi Oulussa harrastaa. Mutta eiväthän vanhat kalamiehet voi kertoa!”

Johanna Riihijärvi asuu Oulun Virpiniemessä ja ylistää alueen luontoa:

”Rakastan liikkua metsässä erityisesti hevoseni selässä. Luonto ja kompaktius ovat Oulun parhaat puolet. Joka paikkaan on helppo kulkea.”

Helpompaa elämää kuin Lontoossa

Celine Pasula pitää kompaktiutta sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa Oulun myyntivalttina pelialan ammattilaisille, joille Fingersoftilla on jatkuvasti tarvetta.

”Ouluun on hyvä asettua. Täällä ovat lähellä luonto, perhe, koulut ja kaikki. Tilanne on aivan eri kuin vaikka Lontoon kaltaisissa suurkaupungeissa, joissa iso osa päivästä kuluu työmatkoihin”, hän huomauttaa.

Oulussa avoinna oleviin työpaikkoihin voi tutustua talk show’n verkkosivulla.

Viimeisessä talk show -jaksossa kenttäreportteri Iiro Insinööri jalkautuu oululaisten opiskelijoiden koteihin ja yrittää löytää korjattavaa. Oulun suurvisan huipennuksessa paljastuu koko kauden pähkäilyttänyt mysteeri eli se, kuinka monta 0–18-vuotiasta Oulussa asuu. Katso jakso ja ota selvää: talkshow.oulu.com

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kun Johanna Riihijärvi ja Celine Pasula eivät ole työn ääressä, he rentoutuvat luonnonhelmassa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta