Siirry suoraan sisältöön

Oulun Taiteiden Yö kutsuu jälleen tekijöitä ja kokijoita

9.6.2021

Yhden striimatun erityisvuoden jälkeen Oulun Taiteiden Yö tapahtuu taas torstaina 12. elokuuta elävänä Oulun keskustassa ja sen ympärillä, osana Oulun juhlaviikkoja. Parhaillaan voivat tilaisuuksien järjestäjät ja taiteilijat ilmoittaa halukkuutensa osallistua Yön ohjelmaan.

Myös Oulun Taiteiden Yö järjestetään tänä kesänä hygieniaa korostaen ja viranomaisten turvallisuusohjeet huomioiden. Vaikka Taiteiden Öiden kävijämäärät lasketaan tuhansissa, tapahtuma leviää niin laajalle alueelle, että yksittäisissä kohteissa voidaan välttää ruuhkia ja pakkautumista.

Ohjelmanumeroiden määrä on aiempina vuosina kohonnut kahdensadan tienoille.

"Odottelemme mielenkiinnolla, millä tavoin pitkään jatkunut kulttuuritapahtumien kielto ja Oulun valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vaikuttavat oululaisten tekijöiden esiintymisintoon", tapahtuman taiteellinen johtaja Paavo J. Heinonen kertoo.

Osa ohjelmasta jo tiedossa

Muutamia ohjelmanumeroita on jo tiedossa. Yön viralliset avaussanat lausutaan Lammassaaressa kello 12.00. Tapahtuma loppuu tänäkin vuonna perjantaiaamuna 5.00 Elballa James Joycen romaanin Finnegans Wake viimeisen kappaleen ääneen lukemiseen.

Näiden välillä päästään kokemaan muun muassa Oulu Sinfonian kolme esiintymistä Hupisaarten kesäteatterilla osana Kotiseutupäivien ohjelmistoa.

Oulun Taiteiden Yö osuukin tänä vuonna melkoiselle superviikolle. Valtakunnallisia Kotiseutupäiviä vietetään 12.–15. elokuuta, ja niiden osana Rotuaarille ja Mannerheiminpuistoon levittäytyy Kotiseutumarkkinat.

Oulun juhlaviikoilla jatkuvat Oulun Muusajuhlat 10.–15. elokuuta sekä Oulunsalo Soi 12.–15. elokuuta Suomen kaunein festivaali Koiteli elää ilahduttaa yleisöä 13.–14. elokuuta, kuten tekee Kuusisaaren uusi metallimusiikkifestivaali North of Hell. Lauantaina 14. elokuuta voi vierailla Pikisaaren urbaanissa kyläjuhlassa.

Taiteiden Yön ohjelma julkaistaan kesän aikana Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa. Aiemmista vuosista poiketen painettu käsiohjelma ei tänä vuonna ilmesty Forum24-paikallislehden välissä, mutta vaihtoehtoisia tapoja myös fyysisen ohjelmiston valmistelulle selvitellään.

Ohjelmailmoituslomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivuilla, ja tilaisuuksien järjestäjät ja kaikenlaiset taiteilijat voivat ilmoittaa halukkuutensa suoraan Oulun taiteiden yö ry:n toimistollekin osoitteeseen ouluntaiteidenyo@gmail.com.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suosittu Pikisaari ja sen taiteilijat ovat perinteisesti olleet mukana Taiteiden yössä. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta