Siirry suoraan sisältöön

Oulun taidemuseossa Ilopyydys-pakopeli: Ratkaise kadonneen taideteoksen arvoitus!

8.11.2020

Mittaamattoman arvokas Torvisimpukan kuuntelija -maalaus on kadonnut Rento meininki -näyttelystä Oulun taidemuseosta. Henkilökunta ei ole nähnyt mitään. Tutkimukset eivät johda mihinkään. Epäiltyjen joukko laajenee. Tutkijat turhautuvat. Aika käy vähiin.

Onko syyllinen kenties: herrasmies Buster Keaton, puupölkyn päällä tuhahteleva karvahattuinen Mouhijärven Umpitollo, mystinen lintumies Fransiskus Pöntöntekijä vai kenties turhankin herttaiselta vaikuttava ihana Iida-mummo?

Näitä kysymyksiä voi mietiskellä Oulun taidemuseolla. Siellä on avattu uusi pakopeli kaikenikäisille. Jos tänä isänpäivänä sinne ei enää ehdi, niin aina voi ottaa yhteyksissä taidemuseoon ja varata itselleen sopivampi aika.

Oivallinen korona-aikaan

Pakopeli on suunniteltu taidemuseon toisen kerroksen Rento meininki – Naivismia Oulun taidemuseon kokoelmista -näyttelyn yhteyteen. Sen kesto on noin puolitoista tuntia ja ihanne ryhmäkoko on noin neljästä kuuteen henkilöä. Sitä voi pelata pareittain tai ryhmässä. Ilopyydys on oiva idea polttareihin, syntymäpäiville, kaveriporukalle tai sukulaiselle lahjaksi.

Peliin pitää varata aika ennakkoon viikkoa ennen suunniteltua vierailua. Taidemuseo on turvallinen kohde; peli on suunniteltu juuri korona-aikaan sopivaksi.

Tiedustelut ja varaukset: myynti.luuppi@ouka.fi tai p. 044 703 1335. Pakopelitoiminta ja Rento meininki – naivismia -näyttely päättyvät 14. maaliskuuta 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ratkaise kadonneen taideteoksen mysteeri Ilopyydys-seikkailussa. Ratkaisuun tarvitaan jokaisen panosta, sillä ongelmien vyyhti on paisunut jo liian laajaksi. Tule ja viritä tarkkaavaisuutesi, oivalluskykysi sekä tiimitaitosi äärimmilleen! Kuva: Mika Friman

Lue myös

Lue lisää aiheesta