Siirry suoraan sisältöön

Oulun taidemuseon minitaidekaappi lähtee kiertämään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun päiväkoteja

9.2.2022

Ensimmäisenä kiertoon lähtee Hyrynsalmella ja Helsingissä työskentelevän Michaela Caskován Säätämö-minitaidekaappi, joka ehdottaa taiteellisia keinoja sään tarkkailuun. Kierros alkaa Tyrnävältä helmikuussa ja vuoden aikana minitaidekaappiin tutustuu 15 päiväkotia.

Kuvataiteilija Michaela Caskován Säätämö-minitaidekaappi sisältää 18 pientä maalattua teosta, kasvivärikartan sekä ohjekirjasen taideteokseen tutustumisen tueksi. Ohjekirjassa on teoksia taustoittavia tekstejä, taiteilijan sääpäiväkirjamerkintöjä ja vuodenaikojen mukaan teemoitettuja tehtäväideoita.

Minitaidekaapit ovat Oulun taidemuseon uusi alueellinen palvelu ja ne ovat Oulun alueen päiväkodeissa kiertävien taidekaappien pikkusisaruksia. Minitaidekaapit ovat tilausteoksia Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueisiin linkittyviltä taiteilijoilta ja niiden kiertoaika alueella on ainakin kaksi vuotta.

Päiväkodeille ja ikäihmisille

Vuoden 2022 aikana kiertoon lähtee kaksi minitaidekaappia, joista ensimmäinen on kohdennettu päiväkodeille ja toinen ikäihmisten palveluihin. Minitaidekaapin laina-aika vaihtelee 2–4 viikon välillä ja ne ovat helposti liikuteltavia. Kuljetus paikkakunnalta toiselle tapahtuu alueellisten kirjastokuljetusten välityksellä.

Alueellisena vastuumuseona Museo- ja tiedekeskus Luuppi ja sen yksikkö Oulun taidemuseo palvelee ja neuvoo Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueita kuvataiteeseen ja visuaalisen kulttuuriperintöön liittyvissä asioissa.

Alueellinen vastuumuseo toteuttaa vuosittain kiertonäyttelyitä, minitaidekaappeja sekä verkkonäyttelyitä. Minitaidekaappeja hyödyntävät pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnat sekä kaupungit, mutta niitä on mahdollista varata myös muualle Suomeen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ensimmäisenä kiertoon lähtevä minitaidekaappi sisältää 18 pientä maalattua teosta, kasvivärikartan sekä ohjekirjasen. Kuva: Mika Friman

Lue myös

Lue lisää aiheesta