Siirry suoraan sisältöön

Oulun taidemuseon Ellen Thesleff -näyttely poikkeuksellisen suosittu

27.2.2020

Oulun taidemuseossa on viime päivinä ovi käynyt tiuhaan. Suomalaisen taidegraafikko- ja maalari Ellen Thesleffin näyttely on vetänyt yllättävän paljon tulijoita.

”Kyllä, se on ollut poikkeuksellisen suosittu. Näyttelyssä on käynyt aukiolopäivinä 200-500 ihmistä, keskimäärin noin 300. Normaalisti päivittäiset kävijämäärät ovat 50-200 ja painottuvat viikonloppuun. Nyt on arkisinkin vilkasta”, iloitsee Oulun taidemuseon amanuenssi Elina Vieru.

Eli varovaisten arvioiden mukaan näyttelyn on nähnyt tähän mennessä jo yli 4000 kävijää. Näyttely avattiin 15. helmikuuta.

Mikä Thesleffissä kiehtoo?

”Luulen, että yksi syy on se, että Thesleff oli mediassa hyvin esillä Helsingin kaupungin taidemuseon näyttelyn ja kuraattori Hanna-Reetta Schreckin tutkimustyön vuoksi”, miettii Vieru.

”Lisäksi Schjerfbeckin huikean suosion vanavedessä muutkin aikakauden taiteilijanaiset ovat saaneet ansaitsemaansa näkyvyyttä ja painoarvoa.”

”Ja tietysti sosiaalinen media lisää ihmisten omaehtoista kiinnostusta. Thesleffin taide on hienosti ajatonta ja toisaalta modernismin alkuvaiheeseen sidottua. Thesleffistä on kirjoitettu viime vuosina myös kaunokirjallisia teoksia, muun muassa Kati Tervon ja Pirkko Soinisen romaanit, – lukeva kansa tuntee myös sitä kautta taiteilijan”, mainitsee Elina Vieru.

Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma Oulun taidemuseossa 31.5.2020 asti.

Lisätietoa näyttelystä:
www.ouka.fi/oulu/luuppi/ellen-thesleff-aurinkosuudelma

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ellen Thesleff
Ellen Thesleff, Thyra Elisabeth, 1892. Katarina ja Leonard Bäcksbackan kokoelmasta. Kuva: Hanna Kukorelli/HAM

Lue myös

Lue lisää aiheesta