Siirry suoraan sisältöön

Oulun taidemuseo sai kunniamaininnan Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-virtuaalinäyttelystä

2.9.2020

Museopedagoginen yhdistys Pedaali on myöntänyt Oulun taidemuseon Ellen Thesleff Aurinkosuudelma-näyttelyn virtuaalisille ja digitaalisille palvelusisällöille kunniamaininnan, erityisesti nopeasta ja monipuolisesta reagoinnista poikkeustilan tuomiin haasteisiin.

Koronaepidemian ilmaantuessa Oulun taidemuseo suljettiin pikaisesti ja yleisötyön jo etukäteen suunnitellut lukuisat tapahtumat, opastukset ja taidepajat peruutettiin. Ovien yllättävä sulkeutuminen pysäytti ja uuden edessä aloimme pohtimaan, miten tästä eteenpäin.

Jo kahden päivän kuluttua kuvattiin näyttelytiloissa ensimmäiset videomateriaalit Satuhetki Ellenin kanssa -videoon, jotta yleisölle voitiin välittää näyttelyn teoksia ja tunnelmia. Lisäksi tavoitteena oli piristää kaikkien karanteenissa olevien päiviä lapsista vanhuksiin.

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn koki yhteensä 43 365 henkilöä. Näyttelystä tehtiin neljä erilaista virtuaalista ja digitaalista palvelusisältöä: 1. Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn 360-virtuaalikierros suomeksi ja englanniksi, virtuaalinen satuhetki Ellenin kanssa ja tekemistä lapsille Ellenin taiteen parissa, Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma -videokierros ja etätehtäväpaketti kouluille sekä etätyöpajamateriaalit kouluille opetuskäyttöön.

Virtuaalisia ja digitaalisia palvelusisältöjä käytettiin myös ryhmissä esimerkiksi opetustilanteissa, joten todellinen vastaanottajien määrä on todellisuudessa tilastoitua korkeampi.

Kunniamaininta julkistettiin keskiviikkona 2. syyskuuta Museopäivien yhteydessä Helsingissä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jo ennen koronapandemiaa Ellen Thesleffin näyttely oli huippusuosittu. Suosio jatkui virtuaalisena. Kuva: Oulun taidemuseo

Lue myös

Lue lisää aiheesta