Siirry suoraan sisältöön

Oulun taidemuseo ja Oulu Urban Culture lyövät hynttyyt yhteen Supernatural Clubin merkeissä

14.10.2021

Oulun taidemuseo ja Oulu Urban Culture järjestävät yhdessä museon tiloissa poikkitaiteellinen elektronisen musiikin klubin tulevana lauantaina 16. lokakuuta. Tarjolla on musiikkia, visuaalisia elementtejä, tanssia sekä tietysti Supernatural-näyttely.

Oulun taidemuseo muuttuu yhden illan ajaksi mielenkiintoiseksi tapahtumapaikaksi, jossa pääsee samalla kertaa nauttimaan taidenäyttelystä, keikoista, DJ-seteistä ja visuaaleista sekä vihdoin tanssimaan.

Ohjelmassa on oululaisen Cultish Collectiven tapahtumaa varten tekemät visuaalit ja kollektiiviin kuuluvan DJ Otilian setti, lavarunoutta ja elektronista musiikkia yhdistelevä Hiltunen & Sarja, Turussa vaikuttava elektronisen musiikin artisti Lasse Tapio Junnila ja OUC:n Urban Boost -hankkeen tuottajavalmennuksen äänitaidetyöpajassa syntynyt äänitaideinstallaatio Kammiovärinä. Teoksen fasiloitoi työpajan vetäjä oululainen äänitaitelija Jussi Alaraasakka

Klubi toteutetaan yhteistyössä Oulu Urban Culturen ja Oulun taidemuseon kanssa osana kansainvälistä Supernatural-näyttelyä. Tapahtuma tutkii näyttelyn teeman mukaisesti ihmistä ja sen vaikutusta maapalloon.

”Oulun taidemuseolta ehdotettiin alkuvuodesta yhteistyötä Supernatural-näyttelyn yhteyteen järjestettävän tapahtuman tuottamisesta. Tältä pohjalta lähdimme suunnittelemaan klubia osaksi näyttelyä. Tapahtuma oli alunperin tarkoitus toteuttaa toukokuussa heti näyttelyn alkuun, mutta koronan takia tapahtuma päätettiin siirtää syksylle. Lopulta tapahtuma päätettiin toteuttaa näyttelyn viimeisenä viikonloppuna”, kertoo toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti Oulu Urban Culture ry:stä.

Kohdennettu nuorille aikuisille

Oulun taidemuseo halusi saada nimenomaan nuoria aikuisia kiinnostavaa sisältöä näyttelyn oheen.

”Oulu Urban Culture ry:n tarkoituksena on kehittää oululaista kaupunkikulttuuria ja nuorten tekijöiden toimintaedellytyksiä luovilla aloilla. Tässä saatiin hyvin intressit kohtaamaan. Haluamme kehittää uudenlaisia erilaisissa tiloissa tapahtuvia sisältöjä. Lähtökohtaisesti monet kaupungin hallinnoivat kulttuurilaitokset ja tilat, kuten taidemuseo, ovat erityisen mielenkiintoisia tapahtumapaikkoja meille. Näissä tiloissa on paljon potentiaalia myös monipuolisiksi tapahtumapaikoiksi”, Myllylahti lisää.

”Näyttelyn inspiroimana halusimme tuoda sisältöön futuristista henkeä. Ohjelma rakentui näin poikkitaiteellisten sisältöjen ja elektronisen musiikin ympärille.”

Yhteistyölle toivotaan tietysti jatkoa myöhemminkin.

”Toivottavasti tämä olisi avaus pitkäaikaisemmalle toiminnalle taidemuseon kanssa. Klubi on esimerkki, mitä kaikkea yhdistyksemme voi tarjota kaupunkiorganisaatiolle ja kuntalaisille, mikäli hakemamme tällä hetkellä käsittelyssä oleva kulttuuripalveluiden kumppanuussopimus hyväksytään”, Heikki Myllylahti toivoo.

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9. Kahvila Kaaren järjestemänä anniskelu. K18, liput: 10e/7e. Liput vain paikan päältä. Tilan, jossa keikat ovat, kapasiteetti on samanaikaisesti 70 henkilöä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Supernatural Clubilla pääsee yhdellä kertaa nauttimaan taidenäyttelystä, keikoista, DJ-seteistä ja visuaaleista sekä tietysti myös tanssimaan. Kuva: Luuppi

Lue myös

Lue lisää aiheesta