Siirry suoraan sisältöön

Oulun Siivouspäivää vietetään jälleen ensi lauantaina - kaupunkilaiset voivat pystyttää omia kirppispöytiä

25.8.2021

Oulun Siivouspäivää eli kirpputoritapahtumaa vietetään jälleen lauantaina 28. elokuuta. Oululaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä myyntipisteensä ilman erillistä lupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille.

Onko kaapeissasi ylimääräistä siivottavaa? Haluatko päästä siitä eroon ja saada samalla muutama euro vastineeksi? Nyt on Siivouspäivän nimissä mahdollista kokeilla, onko toisen roska toisen aarre.

"Ihmiset ovat kovasti odottaneet Siivouspäivän paluuta", toteaa kirppistapahtuman yhteyshenkilö Niina Jortikka.

Turvallisuus on tapahtumassa tärkeää, ja koronan vuoksi on jätettävä riittävät turvavälit. Myös maskin käyttö on suositeltavaa. Myyjiä suositellaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan digitaalisia maksuvälineitä.

"Nyt on erittäin tärkeää seurata ohjeita. Åströminpuisto Tuban vieressä ei ole remontin takia käytössä, mutta Mannerheiminpuistossa on mukavasti tilaa, kuten muuallakin ympäri Oulua. Turvallisuuteen kuten varoväleihin, maskien käyttöön ja desinfiointiin tulee kiinnittää huomiota. Jokainen on oman kirppiksensä reipas vastuunkantaja", Jortikka lisää.

Oulussa meneillään olevien peruskorjausten vuoksi esimerkiksi Åströminpuisto on suljettuna, ja Ainolanpuistoon pääsee ainoastaan pyörällä tai jalan. Myyjille suositellaankin myyntipaikaksi Mannerheiminpuistoa, jonka viereen pääsee myös autolla purkamaan tavaroita.

Oulun kaupungin siivouspäivän ohjeet 2021

 1. Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta www.siivouspaiva.com sivustolla -> kohdassa Ilmoita tapahtuma

2. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä-/tuolirakenteita.

3. Autolla ei saa ajaa puistoon, eikä muille nurmialueille.

4. Puihin ei saa ripustaa mitään.

5. Myyntipaikkoja ei saa pystyttää parkkipaikoille, Rotuaarille, Kauppatorille eikä Åströminpuistoon.

6. Valitse myyntipaikka, johon voit helposti pyytää luvan – esimerkiksi lähikaupan piha.

7. Kerro suunnittelemastasi myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa. Infoa naapureita ja kysy lupa taloyhtiöltä.

8. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Valitse myyntipaikka joka ei haittaa ketään.

9. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.

Valtakunnallista infoa löytyy www.siivouspaiva.com sivuilta. Oulun tapahtumasta löytyy lisätietoa tästä linkistä.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Siivouspäivää eli kirpputoritapahtumaa vietetään Oulussa jälleen lauantaina 28. elokuuta.

Lue myös

Lue lisää aiheesta