Siirry suoraan sisältöön

Oulun seurakuntien kesäkahvilat avasivat ovensa – työllistävät kymmenittäin nuoria eri myyntipisteissä

20.6.2023

Oulun seurakuntien kesäkahvilat ovat avoinna Oulussa, Kiimingissä ja Haukiputaalla. Kiimingin ja Haukiputaan kahvilat toimivat kirkkojen tapuleissa. Kahvilatoiminta työllistää noin 50 nuorta ympäri Oulua.

Kahviloissa on myytävänä itse tehtyjen suolaisten ja makeiden leivonnaisten lisäksi lahjatuotteita. Cafe Kryptan tuotteita on saatavilla myös kotiin ja työpaikalle, sillä kahvila toimittaa herkkuja ennakkotilauksesta Oulun keskustan alueelle perjantaisin. Cafe Kryptan lahjatuotteet, kuten saippuat, t-paidat ja korut ovat tänä vuonna myytävänä Oulun torilla.

Haukiputaalla pop up -tarjoiluja

Kesäkahviloiden tuotto käytetään lähetys- ja kehitysyhteistyöhön. Cafe Krypta tukee muun muassa naisten ja tyttöjen koulutusta sekä rauhan ja sovinnon työtä maailmalla.

”Asiakkaat voivat luottaa siihen, että apu menee perille luotettavien yhteistyökumppaneiden kautta ja seuraamme varoilla tehtävän työn edistymistä jatkuvasti”, toteaa kansainvälisen työn ja lähetyksen sihteeri Anneli Nieminen

Kahvilat työllistävät kesän aikana yhteensä yli 50 nuorta. He valmistavat leivonnaisia ja palvelevat asiakkaita.

”Haukiputaalla nuoret suunnittelevat pop up -tyyppisiä tarjoiluja tapulin lisäksi myös kirkonrantaan”, kertoo seurakunnan lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Karita Isola.

Cafe Krypta on avoinna 12.6.–4.8.2023 ma–to klo 10–18. Cafe Kryptaan saavutaan sisäpihan kautta osoitteista Isokatu 17 tai Asemakatu 6. Pullapyörällä toimitettavat tilaukset tehdään torstain puoleenpäivään mennessä joko kahvilasta tai puhelinnumerosta 046 964 0200. Tuotteet voi ostaa käteisellä tai korttimaksulla. Kiimingin tapulikahvila on avoinna kesäkuun ajan ma–pe klo 11–17. Haukiputaan tapulikahvila on avoinna 14.6.–3.8. ma–pe klo 12–18.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tavallisesti tuomiokirkon kellarikerroksessa sijaitseva Cafe Krypta on tänä vuonna kirkon julkisivuremontin vuoksi Asemakadulla Vanhassa pappilassa ja sen sisäpihalla. Kuva: Marita Ahlgren

Lue myös

Lue lisää aiheesta