Siirry suoraan sisältöön

Oulun seurakunnissa on tarjolla lähes 90 Kauneimmat joululaulut -tapahtumaa

23.11.2022

Kauneimmat joululaulut viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Vuosien kuluessa Kauneimmista joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma.

Kauneimmat joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteistyötä. Lähetysseura valmistaa Kauneimmat joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Seurakunnat vastaavat yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä. Laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran työhön, jota se tekee lasten hyväksi eri maissa.

”On hienoa, että ihmisillä on matala kynnys kokoontua laulamaan näihin tapahtumiin. Tätä formaattia ei olisi, jos Suomen Lähetysseura ei olisi tätä aikanaan luonut ja antanut seurakuntien käyttöön. Tapahtumien ensisijainen tarkoitus on yhteislaulu ja rakkaat joululaulut, mutta samalla voi halutessaan tukea Lähetysseuran työtä antamalla kolehdin vastalahjaksi ilmaisista lauluvihkoista ja tapahtumista, sanoo lähetyssihteeri Paula Rosbacka Karjasillan seurakunnasta.

Lauluja teemoittain

Oulun seurakunnissa järjestetään 25.marraskuusta loppiaiseen saakka lähes 90 Kauneimmat joululaulut -tapahtumaa.

Rosbacka kertoo, että Karjasillan seurakunnassa on pyritty teemoittamaan laulutapahtumia, ja tarjolla onkin Kauneimmat joululaulut erikseen lapsille, nuorille ja perheille. Myös viikonpäivät ja kellonajat on otettu huomioon, ja laulutapahtumia järjestetään perinteisten sunnuntaipäivien lisäksi arkipäivisin päiväaikaan sekä lauantaina viikkoa ennen joulua.

Yhtenä Kauneimmat joululaulut -tapahtumana on tänä vuonna Kauneimmat joululaulut goes runoilta. Tapahtuman yhteislaulut lauletaan Kauneimmat joululaulut -vihkosta ja laulujen välissä on erilaisia runoja äskettäin edesmenneen pappi Juha Vähäkankaan muistoksi.

Oulun seurakuntien Kauneimmat joululaulut löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/kauneimmat-joululaulut

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa laulavat Taru Pisto, Keijo Piirainen ja Virve Karén Oulun tuomiokirkossa. Kuva: Eveliina Pylväs

Lue myös

Lue lisää aiheesta