Siirry suoraan sisältöön

Oulun seurakunnat kutsuvat ulkoilmaan kävelylle kameran kanssa

31.1.2021

Maailmalla suosittuja kuvauskävelyjä järjestetään tänä keväänä myös Oulun seurakunnissa. Ideana on lähteä ulos ja ottaa kännykällä tai kameralla kuvia etukäteen sovitusta aiheesta.

Kuvauskävelyillä halutaan tuoda näkyväksi arjen pieniä ja suuria asioita.

”Haluamme herätellä huomaamaan lähellä olevaa hyvää. Kuvauskävely on samaan aikaan sekä yhteisöllinen että yksilöllinen kokemus”, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala kuvailee.

Ensimmäinen kuvauskävely on jo sunnuntaina 31. tammikuuta kello 12–21 ja se järjestetään voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Kuvauskävelyn teema julkaistaan virtuaalisella ilmoitustaululla samana päivänä kello 12. Osallistua voi myös, vaikka ei pääsisi ulos.

”Jos et pysty poistumaan kotoa, niin voit osallistua esimerkiksi ikkunoista avautuvien maisemien kautta”, Kuoppala kertoo.

Seuraavat kuvauskävelyt on tarkoitus järjestää 12. helmikuuta, 3. maaliskuuta ja 24. huhtikuuta. Valmiit kuvat voi tahtoessaan lähettää kaikille avoimeen "virtuaaliseen ilmoitustauluun". 

Kuvauskävely-tapahtumat järjestää ja koordinoi Oulun tuomiokirkkoseurakunta.

Lisätietoa ja linkki virtuaaliseen ilmoitustauluun löytyy seurakunnan tapahtumakalenterista oulunseurakunnat.fi/tapahtumat, hakusanalla ”kuvauskävely”.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvauskävelylle voi osallistua, vaikkei pääsisikään ulos. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta