Siirry suoraan sisältöön

Oulun seudun omaishoitajat ry sai Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon: Hyvään työpaikkaan tarvitaan kaikkia

6.10.2021

Oulun seudun omaishoitajat ry on saanut sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon, jonka myöntää Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.

Palkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja siihen osallistui sekä yksityisiä että julkisen sektorin sosiaalialan työyhteisöjä.

”Oulun seudun omaishoitajat ry:ssä työhyvinvointi on keskeinen osa työtä, ei vain yksi irrallinen palanen. Työntekijät tietävät omat työnkuvansa ja vastuualueensa, työn mitoitus on kunnossa ja johtaminen toimii", kiittää Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen.

Merkille pantavaa on se, että hyvinvointi on syntynyt ilman ylimääräistä rahaa, joten mikä tahansa työpaikka voi ottaa mallia voittajasta.

Talentian järjestämään Hyvinvoiva työpaikka -kilpailuun osallistui 75 sosiaalialan työpaikkaa. Voittajaksi valittu Oulun seudun omaishoitajat ry on 11 työntekijän työyhteisö, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa alueen omaishoitajille.

Hyvinvoiva työpaikka -palkinto on 1000 euroa, jonka voi käyttää työhyvinvointia tukevaan toimintaan.

Hyvinvointi vaatii jatkuvaa työtä

”Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijöiden hyvinvointi on pitkäjänteisen työn tulosta”, kertovat vastaava omaistoiminnan ohjaaja Minna Hernberg ja toiminnanjohtaja Minnamaria Salminen.

”Hyvän työpaikan rakentamiseen tarvitaan kaikkia, niin esihenkilöitä kuin työntekijöitä. Mietimme yhdessä keinoja työhyvinvointimme parantamiseksi. Meillä myös mitataan säännöllisesti työhyvinvointia", Hernberg ja Salminen sanovat.

Tärkeää on ottaa työhyvinvointi osaksi jokapäiväistä työtä. Pienilläkin toimintamallin muutoksilla saadaan paljon hyvää aikaa.

”Aloitamme aamut töissä yhteisellä kahvihetkellä. Säännöllisiin, koko henkilökunnan kokouksiimme tuomme aina työhyvinvointiasiaa. Kokous alkaa aina ”Iloisten asioiden kierroksella" ja joka kerta myös työntekijät vuorotellen tuovat työhyvinvointiteemaan liittyvää asiaa kokouksen loppuun. Tyhy-päiviä järjestetään säännöllisesti, käytössämme on hyvät työterveyspalvelut, voimme pitää etätyöpäiviä sekä paljon muuta”, Hernberg ja Salminen kertovat.

Henkilöstön vaihtuvuus on kallista

Talentia järjesti nyt ensimmäistä kertaa Hyvinvoiva työpaikka -kilpailun. Tavoitteena on nostaa esiin sosiaalialan työyhteisöjä, joissa henkilöstö voi hyvin. Kilpailuun osallistui yhtä paljon julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkoja. Työyhteisöt edustivat monipuolisesti koko sosiaalialaa.

”Yllätyimme positiivisesti kilpailun suosiosta, koska huonot työolosuhteet nousevat usein esiin jäsentemme yhteydenotoissa. On hyvä nostaa keskusteluun se, että hyvinvointiin voi vaikuttaa työpaikoilla, ja sitä pitää kehittää yhdessä”, Talentian Heidi Pekkarinen sanoo.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun seudun omaishoitajien edustusjoukko otti iloisena ja syystäkin ylpeänä vastaan tunnustuksen hyvästä työpaikasta.

Lue myös

Lue lisää aiheesta