Oulun seudulla kerättiin mobiilipelillä palautetta pyöräteiden talvikunnosta – kuvat todistivat enemmän kuin tuhat sanaa
Väylävirasto hyödynsi alkuvuodesta Oulun ja Kempeleen alueella mobiilipeliä, johon kuntalaiset saivat merkitä pyöräteiden talvikunnossapidon ongelmakohtia ja ansaita samalla rahaa. Palautetta kerättiin lumenauraukseen, liukkauteen ja epätasaisuuteen liittyen yhteensä 1 473 kappaletta noin kahden kuukauden aikana.
Palautteenkeruu toteutettiin yhteistyössä Autori Oy:n kanssa Crowdsorsa-mobiilipelillä, jonka kartalle pelaajat keräsivät havaintojaan pyörätieväylien ongelmakohdista ottamalla niistä valokuvia. Pelaaja ansaitsi jokaisesta riittävän vakavasta ja aiemmin merkitsemättömästä havainnosta 50 sentin palkkion. Tempaus oli käynnissä noin kahden kuukauden ajan.
”Mobiilipelikokeilun avulla saimme hyvää vertailutietoa Oulun seudun pääpyöräreittien ja muiden valtion pyöräilyväylien talvihoidon tasosta jatkokehittämistä varten. Tietoa on myös välitetty urakoitsijoille, jotka ovat voineet hyödyntää sitä kunnossapidon parantamiseen. Kiitos kaikille palautteenantajille", sanoo Väyläviraston maanteiden kunnossapidon asiantuntija Jarkko Pirinen.
”Projekti sujui hyvin. Mobiilipelimme mahdollisti kuntalaisten tehokkaan osallistamisen yhdessä Oulun seudun pyöräilyagenttitoiminnan kanssa. Samalla saimme dokumentoitua tarkasti pyöräteiden talvikunnossapidon tilaa, ja jokaisesta havaitusta ongelmasta on tallella paikkaan sidottu kuva”, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.
Palautepalkkioita 736 euroa
Palautteita ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen kautta kertyi kaikkiaan 2 063 kappaletta, joista hyväksyttiin 1 473. Näin ollen palkkioita jaettiin yhteensä 736 euroa, jotka jakaantuivat 45 pelaajalle. Vilkkaimpina päivinä sovelluksen kautta kertyi yli 100 palautetta pyöräteiden talvikunnossapidosta.
Crowdsorsa on Suomessa kehitetty mobiilipeli, jossa pelaajat voivat tehdä erilaisia infraomaisuuden kartoitustehtäviä ja tienata samalla rahaa. Crowdsorsalla on jo 7 500 käyttäjää ja sovellusta on hyödynnetty yli 20 eri kaupungissa.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.