Oulun Satama harppasi askeleen 5G-suuntaan

Oulun Satama on logistinen palapeli, jossa jokaisen palan on osuttava kohdalleen. Uusi innovaatio tuo siihen kätevyyttä.

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kisan voittajaksi haettiin 5G-yllättäjää; uudenlaista tuotetta, palvelua tai 5G-teknologian avulla tuotettua merkittävää lisäarvoa jo olemassa oleville palveluille.

”Port Oulu Smarter -hankkeessa Oulun Satamaan rakennetaan uusi monipuolinen satama-alueen digitaalinen infrastruktuuri, joka palvelee sataman laajaa ekosysteemiä sekä sataman nykyisiä ja uusia asiakkaita. Hankkeen puitteissa Oulun Satama kehittää, kokeilee ja hyödyntää ensimmäisiä teollisuuden ja logistiikan 5G-ratkaisuja yhteistyössä verkostonsa kanssa”, kertoo hankkeen vetäjä Mira Juola Oulun Satamasta.

Kansainvälisyys ja monistettavuus

Valinnassaan 5G Momentum perustelee voittajan innovatiivista hyödyntämispotentiaalia ja skaalautuvuutta, joka pystyy tuomaan suomalaista 5G-osaamista ja palvelukehitystä näkyviin Suomessa ja kansainvälisesti.

”Keskiössä on ollut kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö ja hankkeella on yhteiskunnallistakin merkittävyyttä”, lisää Juola.

5G Momentum on vuonna 2018 perustettu ekosysteemi, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa, ja vauhdittaa 5G -palveluiden ja liiketoiminnan kehitystä.

Kisaraadin muodostivat 5G Momentum -hankeryhmä johon kuuluvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja Ilmatieteen laitos, lisäksi mukana oli Liikenne- ja viestintäministeriön edustus.