Siirry suoraan sisältöön

Oulun Sarjakuvafestivaalin tähtivieraaksi Viivi&Wagnerin Juba Tuomola

23.10.2020

Maineikkaan Viivi & Wagnerin luoja Jussi ”Juba” Tuomola saapuu Oulun Sarjakuvafestivaalin vieraaksi. Oulun yhdeksäs sarjakuvafestivaali järjestetään 20.-22. marraskuuta. Tapahtuma pyritään toteuttamaan koronasta huolimatta perinteisellä tavalla, mutta kaikki ohjelmisto myös live-striimataan.

Tänä vuonna festivaalivieraaksi saapuu erityisesti Viivi ja Wagner -sarjakuvastaan tuttu Juba Tuomola. Juba on yksi Suomen suosituimmista sarjakuvapiirtäjistä.

Viivin ja Wagnerin suosio alkoi vuonna 1997, kun Helsingin sanomat ryhtyi julkaisemaan strippisarjakuvia sian ja naisen yhteiselämästä. Hänellä on myönnetty myös Lempi- ja puupäähattu-palkinnot.

Oulun Sarjakuvafestivaalilla esitellään Tuomolan tuorein teos Hurja-Hilda, 2020, jossa kaltoin kohdeltu lujatahtoinen villin lännen nainen janoaa kostoa. Teoksesta koostettu näyttely on esillä Oulun kaupunginkirjaston pääkirjaston ala-aulan vitriinissä 8. joulukuuta asti. Taiteilijaa haastatellaan festivaalilauantaina 21. marraskuuuta kello 14.00 Pakkala salissa.

Oulun Sarjakuvafestivaalille kävijöiden turvallisuus on äärimmäisen tärkeää. Järjestäjät seuraavat koronatilanteen kehittymistä ja ovat varautuneet reagoimaan live-tapahtumien osalta mahdollisiin muutoksiin järjestelyissä.

Lisätietoa Oulun Sarjakuvafestivaalista: www.oulucomics.com/fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Sarjakuvafestivaalit järjestetään kuukauden kuluttua, jolloin tapahtumia on muun muassa Valveella ja pääkirjastolla. Kuvat: Otava

Lue myös

Lue lisää aiheesta