Siirry suoraan sisältöön

Oulun Sarjakuvafestivaalia tähdittämässä Kari Korhonen

9.11.2021

Tänä vuonna Oulun Sarjakuvafestivaalin kotimaisena päävieraana nähdään suomalaisten rakastama Aku Ankka -piirtäjä Kari Korhonen. Hän on ehdottomasti viime vuosien luetuin suomalainen sarjakuvantekijä.

Oulun kymmenes Sarjakuvafestivaali järjestetään 18.-21. marraskuuta. Tapahtuman pääpaikkoina toimivat Oulun pääkirjasto ja sarjakuvakirjasto Sarjasto.

Aku Ankka -piirtäjä Kari Korhonen on riemastuttanut Aku Ankan lukijoita vauhdikkailla tarinoillaan jo lähes 30 vuotta, ja hänen Disney-sarjojaan on julkaistu yli 40:ssä maassa.

Korhosen kertomuksissa yhdistyvät syvä tietämys ankkojen maailmasta, pistämätön komedian taju sekä lennokas kuvakerronta. Viime vuosina Korhonen on visioinut Roope-sedän varhaisia vaiheita ja kertonut, miten Roope aikanaan päätyi maailman matkoiltaan Ankkalinnaan. Näistä historiallisista sarjoista ensimmäiset on koottu kovakantiseen kirjaan Roope Ankan päiväkirjat, Egmont 2021.

Korhonen on haastateltavana Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa lauantaina 20. marraskuuta kello 13.10, jonka jälkeen hän signeeraa teoksiaan pääkirjastolla järjestettävässä sarjakuvan myyntitapahtumassa.

Lisätietoa Oulun Sarjakuvafestivaalista tästä linkistä.

Joulukuussa Suomen Aku Ankka -lehti saavuttaa ansiokkaan 70 vuoden iän. Piirtäjä Kari Korhonen on Oulussa vieraana 20. marraskuuta. Kuva: Antti Hulkkonen

Lue myös