Siirry suoraan sisältöön

Oulun Pyrinnön supersyksy huipentuu telinevoimistelun SM-kilpailuihin

16.9.2021

Oulun Pyrinnön tapahtumien supersyksy huipentuu telinevoimistelun SM-kilpailuihin 17. –19. syyskuuta. Raatin kenttä oli juuri SM-viestien pitopaikkana.

Telinevoimisten SM-kilpailuissa Ouluhallissa kilpaillaan miesten, naisten, tyttöjen, 13–15 vuotta, ja nuorten, pojat 14–18 vuotta, sarjoissa Suomen mestaruuksista. 

Kisoihin odotetaan noin 150 voimistelijaa junioreista maamme huippu-urheilijoihin saakka. 

”Telinevoimistelun SM -kilpailut ovat historialliset Oulussa ja Oulun Pyrinnössä. Ne myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa Ouluun ja ovat arvostus pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä työstä telinevoimistelun hyväksi”, Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo iloitsee. 

Suomen Voimisteluliiton naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen ja miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen luottavat Oulun Pyrintöön kisajärjestäjänä. 

”Syyskuussa voimisteluväki pääsee iloksemme tutustumaan uusiin, upeisiin olosuhteisiin, kun Suomen kärkivoimistelijat kokoontuvat Ouluun mittelöimään Suomen mestaruuksista. Uskomme Pyrinnön osaavan henkilöstön järjestävän telinevoimistelun ystäville ikimuistoiset kilpailut valovoimaisessa Oulussa.” 

Oulun Pyrinnön työ noteerattu laajasti 

”Oulun Pyrintö on tehnyt viime vuosien aikana loistavaa työtä huippuvoimistelun eteen huolimatta siitä, että heidän arkiharjoittelun olosuhteet ovat olleet kaukana kilpailijoiden tasosta. On hienoa nähdä, että ammattimaisella ja määrätietoisella valmennuksella voimistelijoiden potentiaali on saatu ulosmitattua, olosuhteista huolimatta. Ada Hautalan ja Akseli Karsikaan menestys kansallisilla ja kansainvälisillä areenoilla on nostanut Oulun takaisin suomalaisten telinevoimistelun kärkikaupunkien joukkoon”, Murtonen ja Holopainen sanovat.  

Kaikkien voimistelulajien yhteiset SM-kilpailut piti järjestää Tampereella 28.–30. toukokuuta, mutta koronatilanteen vuoksi ne jouduttiin siirtämään ensi vuoteen.  

Ada Hautala odottaa innolla kotikisoja, jossa hän hakee kirkkainta mitalia.

”Toivottavasti saadaan yleisöäkin, olisi hienoa. Nyt on ollut peruskuntokausi ja olemme koittaneet pitää sarjakuntoa läpi kesän. Nyt olemme alkaneet tehdä enemmän sarjoja, ja uusia juttuja koitetaan saada sarjoihin syksyn kisoihin. Syksyn päätavoitteena on MM-paikka ja SM-kisat ovat siihen yksi karsinta siihen, joten SM-kisat on iso kisa syksyllä”, Hautala sanoo.

Lisätietoja telinevoimistelun SM-kilpailuista Oulussa 17.-19. syyskuuta tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa Pyrinnön Samuel Purola ja Ada Hautala. Samuel osallistui SM-viesteihin ja Ada on voimistelija, joka puolestaan nähdään telinevoimistelun SM-kisoissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta