Siirry suoraan sisältöön

Oulun pääkirjaston ja aluekirjastojen varauksia haettavissa jo 11. toukokuuta alkaen

5.5.2020

Hallituksen maanantaisen tiedonannon mukaan kirjastoista asiakkaat voivat alkaa lainata jo nyt. Oulussa tämä tarkoittaa, että varattuja aineistoja voi käydä hakemassa 11.5. alkaen pääkirjastosta ja aluekirjastoista sekä 18.5. alkaen muista yksiköistä. Tämä käytäntö on voimassa toukokuun loppuun.

Aukioloajat ovat rajoitetut ja niistä tiedotetaan loppuviikosta.

”Tiloihin ei saa jäädä oleskelemaan, vaan varaukset käydään hakemassa tai palauttamassa ja lähdetään pois”, sanoo kirjastopalvelujen johtaja Jouni Pääkkölä.

”Jos tulee kova tungos, voidaan joutua rajaamaan asiakkaiden sisälle tuloa. Turvavälit pitäisi muistaa pitää”, hän jatkaa.

Tiukkaa aikamäärettä ei ole kuinka kauan kirjastossa voi hakea varaustaan.

”Varauksia on tällä hetkellä tuhansia, joten aikaa voi jonkin verran mennä, että oikeat varaukset löytyvät”, Pääkkölä huomauttaa.

Mitään muuta palvelua kirjastoista ei tällä hetkellä saa eli esimerkiksi pääkirjaston lehtisali ja Pakkalan sali eivät ole käytössä. Muut kirjastojen palvelut alkavat palata normaaleiksi asteittain 1. kesäkuuta alkaen. 

Kirjaston työntekijät ovat tällä hetkellä lomautettuina, joten nyt kirjastossa alkaa soittelut työntekijöiden saamiseksi takaisin työpaikoilleen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yhteensä noudettavia varauksia on odottamassa Oulun kirjastoissa noin 10 000 kappaletta. Maltti on edelleen siis valttia.

Liittyvät sisällöt

Lue myös