Siirry suoraan sisältöön

Arkkitehtuurikilpailu keskeisen keskustakorttelin kehittämiseksi käynnistymässä

11.2.2021

Oulun Osuuspankki käynnistää tässä kuussa arkkitehtuurikilpailun omistamiensa Isonkadun ja Kirkkokadun välissä olevien kiinteistöjen kehittämiseksi. Kilpailua on valmisteltu yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Kilpailun tarkoituksena on tutkia eri vaihtoehtoja uuden toimisto- ja liiketiloja sekä asuinhuoneistoja sisältävän kokonaisuuden luomiseksi.

Oulun kaupungin asemakaavapäällikkö Kari Nykänen kertoo, että uudisrakennuksen kaupunkikuvalliset ja arkkitehtoniset tavoitteet on määritelty tarkkaan.

"Rakennusten arkkitehtuurin ja julkisivujen käsittelyn, aukotuksen sekä materiaalien tulee liittyä luontevalla tavalla urbaaniin ja arvokkaaseen ympäristöön sekä rakennuksiin. Täydennysrakentaminen suunnitellaan kulttuuriympäristön arvot huomioiden", Nykänen sanoo.

"Oulun keskustaa kehitetään toimintoja monipuolistaen ja maankäyttöä tehostaen sen ominaispiirteiden pohjalta. Yhteistyö Oulun Osuuspankin kanssa on toiminut hyvin", asemakaavapäällikkö lisää.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, ja kilpailuun osallistuvat työt käsitellään anonyymisti. Kilpailuehdotukset asetetaan nähtäville kevään aikana ja kuntalaiset voivat antaa niistä palautetta. Kilpailussa ovat mukana neljä arkkitehtitoimistoa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy, JKMM Arkkitehdit Oy, Linja Arkkitehdit Oy sekä LUO Arkkitehdit Oy.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keskeinen kortteli ja sen julkisivu Isokatu 3:ssa tulee lähivuosina muuttamaan muotoaan.

Lue myös

Lue lisää aiheesta