Siirry suoraan sisältöön

Oulun osallistuva budjetointi alkaa - oululaiset pääsevät äänestämään, miten 50 000 euroa jaetaan

15.4.2021

Oulussa käynnistyy maanantaina 26. huhtikuuta osallistuva budjetointi. Siinä oululaiset pääsevät mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja äänestämällä päättämään, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideointivaiheessa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. "Kaikki ideat Oulun kehittämiseksi ovat tervetulleita. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Jos sinulla on jokin idea, mitä olisit aina halunnut kokeilla Oulussa, nyt on sen aika", viestintäjohtaja Mikko Salmi kannustaa.

Kaikkiin jätettyihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivuilla. Ideointiaikana niitä voi myös kannattaa sekä niistä voi käydä keskustelua.

Ideoista toteutukseen

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Ensi syksynä oululaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Äänestyksen jälkeen tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Oulussa nyt neljättä kertaa toteutettavan osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivuilla, jotka avautuvat 26.4. Ideointi on käynnissä ajalla 26.4.–16.5.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivuilla, jotka avautuvat 26. huhtikuuta.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta