Siirry suoraan sisältöön

Oulun oma laulava poliisi sai viestiryöpyn Venäjältä, erityisesti naisilta

20.4.2020

Oulun poliisi julkaisi viime perjantaina YouTube-kanavallaan Rakastan sinua, elämä -videon, joka aiheutti poliisitenorille runsaan viestiryöpyn, yli 300 naiselta Venäjältä.

”Kyllä minulle on nyt pikkuhiljaa valjennut, miten suosittu video on naapurimaassamme ollut. Olen saanut muutamassa päivässä yli 300 henkilökohtaista viestiä, pääosin venäläisiltä naisilta”, kertoo vanhempi konstaapeli Petrus Schroderus Oulun poliisista.

”Näin eronneena sinkkumiehenä vastaan jokaiselle takaisin, ystävällisesti ja asiallisesti”, hän lisää kohteliaasti.

Kiitos kuuluu koko talkooporukalle

Videota aamukuudelta viime torstaina kuvatessa hän ei kuitenkaan osannut aavistaa miten suosittu videosta tulisi.

”Odottelen tässä koko ajan Russia Today -kanavan puhelinsoittoa. He tekevät minusta haastattelun, katsojia sillä kanavalla on noin 30 miljoonaa”, hän kertoo.

Pelkästään poliisin YouTube kanavalla video on saanut yli miljoona katselukertaa.

”Tämä on tehty täydellä sydämellä, aidolla tunteella, ja ilman ainoatakaan veronmaksajilta saatua euroa”, Schroderus sanoo ja luettelee pitkän listan nimiä – henkilöitä – jotka toteuttivat tämän hänen kanssaan.

”Kiitos lopputuloksesta kuuluu koko työryhmälle. Kuvasimme vielä aamuvarhain, ääni käheänä, otimme varmaankin parisenkymmentä ottoa, jotta huulisynkka saatiin toimimaan. Minulla oli kävellessä selkään kiinnitettynä äänilaite, josta kuulin oman laulurytmin koko ajan”, hän kertoo.

Video on kuvattu Oulun kaupungintalon ympäristössä. Se antaa Oulusta turvallisen ja siistin kuvan. Kuva: Poliisi /Sari Karhu.

Video omistettu tyttärille

Petrus Schroderuksen ideoista Oulun poliisi on tehnyt kaikkiaan kolme lauluvideota, kaikki tuiki tärkeinä aikoina. Ensimmäinen ilmestyi jouluna vuonna 2015 ja toinen Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi. Yksikään niistä ei ole ollut yhtä suosittu kuin tämä. Etenkään Venäjällä.

”Luulen, että Rakastan sinua, elämä-kappale iskee nimenomaan miehiin. Tässä on suoraselkäistä, miehistä ja rehellistä otetta. Se kertoo myös minusta ja henkilökohtaisesta elämäntilanteestani ja tunnelmastani”, konstaapeli kertoo ja sanoo, että kappale ja video omistettu hänen tyttärilleen.

”He ovat aina tukeneet ja fanittaneet minua.”

Myös Oulun poliisi kannustaa

Oulun poliisi ja Oulun kaupunki esittäytyvät videolla sympaattisena, siistinä ja turvallisena.

”Olen usein saanut myös tilaisuuden esiintyä Oulun kaupungin kansainvälisille vieraille. Terveisiä jo eläkkeelle siirtyneelle suhdetoimintapäällikölle Anneli Korhoselle, jonka läksiäisissä lauloin tämän saman laulun”, Schroderus kertoo.

Petrus Schroderus on voittanut aikoinaan muun muassa Timo Mustakallio -laulukilpailun ja ollut kiinnitettynä Kansallisoopperaankin. 

Myöskin Oulun poliisi on aina kannustanut Petrus Schroderusta hänen laulunlahjoissaan.

”Rakastan kollegoitani, he ovat aina tukeneet minua näissä lauluhommissa ja ovat minusta ylpeitä. Kyllä poliisikin voi tuoda esille sitä herkempää puoltaan, me kohtaamme paljon vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, jolloin herkkyys voi olla avain”, hän sanoo.

Yleisesti ottaen ihmiset ovat poliisin näkökulmasta noudattaneet koronaoloissa annettuja ohjeita ja määräyksiä hyvin. Nyt Oulun poliisi katsoo, että on tärkeää jaksaa vielä tsempata ja tukea etänä toinen toisiamme.

”Me poliisit haluamme omalta osaltamme lieventää ihmisten kokemaa henkistä pahoinvointia ja luoda uskoa tulevaan. Kuten Rakastan elämää -kappaleessakin lauletaan: ”Päättyy yö - aamu saa, uusi päivä, kun kirkkaana koittaa”. Elämä jatkuu ja yhdessä selviämme yli vaikean ajan!”, sanoo vanhempi konstaapeli Petrus Schroderus.

YouTube: Rakasta elämää #pysykotona

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun poliisin ja Petrus Schroderuksen Rakastan sinua, elämä -video levisi huippunopeasti Venäjällä. Kuva: Poliisi/ Sari Karhu

Liittyvät sisällöt

Lue myös