Siirry suoraan sisältöön

Oulun nuoret pääsevät äänestämään huomisesta alkaen

23.11.2020

Oulun nuorisovaalien äänestysaika alkaa huomenna tiistaina. Äänestys tapahtuu kouluilla ja oppilaitoksilla. Äänioikeutettuja on noin 18 000. Nuorisovaaleilla valitaan Oulun nuorisovaltuusto ONEen 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa tammikuussa 2021.

Vaaleissa on 41 ehdokasta. Heihin voi tutustua Oulun nuorisovaalien nettisivuilla osoitteessa www.ouka.fi/nuorisovaalit. Sivulta on linkki myös nuorisovaalikoneeseen, jonka avulla nuoret voivat etsiä itselleen sopivaa ehdokasta.

Nuorisovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki vuosina 2001-2007 syntyneet oululaiset tai Oulussa opiskelevat nuoret. Edellisissä vaaleissa vuonna 2018 annettiin ääniä 4490, joten äänestysprosentti oli 27,2. 

Nuorisovaltuusto edistää nimensä mukaisesti nuorten asioita Oulussa. Tehtävänä on kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia ja toimia nuorison äänenä lautakunnissa sekä muissa julkisissa yhteyksissä ja tuoda nuorten näkökulma kunnan päätöksiin. Valtuusto osallistuu kunnan eri hallintokuntien työn suunnitteluun ja pitää yhteyttä kunnan nuoriin ja nuorten parissa työskenteleviin tahoihin.

Uudet nuorisovaltuuston jäsenet julkistetaan nuorten itsenäisyyspäiväjuhlan livelähetyksessä 3.12. klo 18. Livelähetystä voi seurata Nuorten Oulun Youtube- ja Instagram-kanavilla. 

Äänestäminen alkaa tiistaina 24.11 klo 10.00 ja loppuu torstaina 3.12 klo 12. 

Äänestäminen tapahtuu koulujen ja oppilaitosten kautta.

Nuoret, jotka eivät ole opiskelijoita tai ovat muuten estyneet äänestämästä omassa oppilaitoksessa, voivat käydä äänestämässä Byströmin Ohjaamon Nuorten tieto ja neuvontapalveluissa (os. Hallituskatu 5 A).

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Grafiittiseinä
Huomenna alkavat nuorisovaalit, joissa valitaan jäsenet nuorisovaltuusto ONEen. Kuvituskuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta