Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkivideofestivaalit on jo käynnissä – keskiössä Pimeä aine

27.8.2020

Musiikkivideon ja audiovisuaalisen kulttuurin juhla Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään tänä vuonna verkossa. Tänään käynnistyvän ja nyt jo 27. kertaa vietettävän festivaalin tämän vuotinen teema on Pimeä aine. Festivaali kestää tuttuun tapaan sunnuntaihin ja lauantaina striimataan perinteinen Pumpeligaala.

Poikkeuksellisesti verkossa tapahtuva festivaali tarjoilee katsojille monipuolisen kattauksen ohjelmaa musiikkivideonäytöksistä striimeihin ja dokumenttiin.

Tämän vuoden festivaalit avaa Roos Hekkensin kuratoima neliosainen musiikkivideosarja Elementit. Sarjassa Hekkens ja Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen tutkivat miten eri elementit näkyvät musiikkivideoissa ja mitä ne edustavat. Ensimmäisessä jaksossa nimeltään DRY keskustellaan elementtien fluidisuudesta ja kyvystä edustaa eri asioita.

Suorana festivaaliohjelmana kuullaan Radio Helsingin aalloilla tunnin musiikkivideokeskustelu Laura Frimanin vetämänä. Kotimaisesta musiikkivideokentästä keskustelevat Musiikin edistämissäätiön Finn Andersson, ohjaaja ja festivaalin tuomaristossa istunut Teemu Niukkanen sekä OMVF:in Anna-Mari Nousiainen.

Kulttuuritalo Valveella nähdään kotimaisen kilpailun viisi ensimmäistä näytöstä Studion rajoitetun kapasiteetin näytöksissä torstaina ja perjantaina. Liput voi lunastaa Valveen lippumyymälästä.

Katse visuaaleihin

Perjantaina nähdään Elementit-sarjan toinen osa, Sumuposauttajan Carte Blanche ja live-esitys, Silakkaloungen striimi, sekä Musiikin edistämissäätiön ja Oulun juhlaviikkojen kanssa yhteistyössä toteutettava vj-seminaari.

Elementit-sarjan toisessa jaksossa keskustellaan ylitsevuotavista tunteista ja antautumisesta. Sumuposauttajan Carte Blanchessa puolestaan nähdään videoita Japanista Suomeen. Perjantaina tarjolla on myös kuusi tuntia kestävä Silakkaloungeverkkolähetys, jossa oululaiset deejiit tarjoilevat musiikkia tämän vuoden teeman hengessä ja vj:t elävöittävät lähetystä visuaaleillaan.

Silakkaloungen jälkeen siirrytään vj-seminaarin pariin, jossa keskustelua käydään musiikin livevisualisoinnista. Oulun juhlaviikkojen Pohjoisen kulttuurikanavan sekä Musiikin edistämissäätiön kanssa yhteistyössä järjestetyn seminaarin moderaattorina toimii taiteilija Antti Tenetz ja keskustelemassa ovat videojukat Jenna Jauhiainen sekä Arttu Nieminen.

Seminaarin jatketaan Sumuposauttajan live-keikalla. Valveen Studio-teatterissa nähdään loput viisi kotimaisen kilpailun näytöstä.

Oulun Musiikkivideofestivaaleja vietetään 27.–30. elokuuta internetissä osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelmisto ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.omvf.net.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OMVF järjestetään jo 27. kerran ja ensimmäisen kerran tänä vuonna miltei täysin virtuaalisesti.

Lue myös

Lue lisää aiheesta